Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : ADSL ilk faturam normal mi?

iskete
06-08-2006, 14:18
6 haziranda 3gb kotalı 512lik adsl bağlandı.bağlantı ücretini 12aya böldük.ilk fatura 26 temmuzda geldi ve faturadaki miktar dudağımı uçuklattı.kota 109 mb aşılmış 60,25ytl fatura geldi.fatura bilgileri şöyle:
aylık ücret:21.80
kıst aylık ücret:18.17
kullanım ücreti haziran-2006:0.82
bağlantı ücreti:4.32
TOPLAM (kdv-öiv matrahı):45.11

katma değer vergisi(%18):8.12
özel iletişim vergisi(% 15):6.77
damga vergisi:0,33

TOPLAM:60.25

Bu fatura normal mi?bana çok fazla geldi.biz taş çatlasa 40 ytl gelir diyoduk.ayrıca kotayı aşmadığım taktirde yine bu miktara yakın mı fatura gelecek yoksa sadece ilk ay mı böyle oluyor?
yaptığımız upload kotamıza etki ediyor mu?(kotamızdan yiyor mu?)
beni bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar.

allbayrak
06-08-2006, 14:26
kotanı download+upload miktarı etkiler. Eğer paylaşım programı kullanıyorsan farkında olmadan upload miktarın artmış olabilir.
29 ytl aylık ücret+ 6 ytl bağlantı ücretinin taksidi.
109 mb a o kadar gelmemesi lazım ben de bu ay kotayı 100 mb aştım o zaman vay halime:)

iskete
06-08-2006, 14:44
albayrak hocam Telekom böyle bir açıklama yapmış demekki upload kotayı etkilemiyor.saygılar
Açıklamalar:
1) Aylık transfer miktarı, limitli ya da limitsiz, tüm tarifelerdeki kullanıcıları
bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiden yararlanarak, limitli tarife kullanıcıları, limitlerini görebilir,
limit tarifede olmayan kullanıcılar ise, tarife seçim kararlarını alabilirler.
(Örn: Limitli tarifede olmayan bir kullanıcı, aylık download miktarının 3GB'ın altında olması
durumunda limitli tarifeye geçmeye karar verebilir.)

2) Upload miktarı bilgilendirme mahiyetinde olup, ücretlendirmeye tabi değildir.
3) Ay içerisinde, bağlantınız halen aktifse, son 12 saatteki transferleriniz bu rakama dahil olmayabilir.
Kesin rakam, bağlantınızı kapatmanız durumunda, yada ay sonunda ortaya çıkacaktır.

4) NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki
farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık
fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission)
hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır.
Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır.

5) Kota kullanımı aylık olarak ücretlendirilmektedir. İlgili ay için kullanılmayan kota miktarı, ertesi aya AKTARILMAZ.

6) Bu sisteme yapılan TÜM erişimler, TÜM işlemler kayıt altına alınmaktadır.

capİneİ
07-08-2006, 06:05
100 mb aşım yaklaşık 1 ytl ye geliyor...

dartanyan113
07-08-2006, 10:30
o kadar fatura ödedikten son 256 kb sınırsız 49 YTL lik hat alırım daha iyi sınır mınır yok hiç olmazsa... +6 YTL = 55YTL hiç omazsa download yaparım... buna resmen yağmurdan kaçarken doluya tutulmak denir ya...

SahibininSesi
07-08-2006, 11:47
aylık ücret:21.80 ( Temmuz ayı ücreti - kdv hariç )
kıst aylık ücret:18.17 ( Haziran ayı ücreti - kdv hariç )
kullanım ücreti haziran-2006:0.82 ( kota aşım ücreti - kdv hariç )
bağlantı ücreti:4.32 ( bağlantı ücreti taksidi - kdv hariç )

Açıklama geç kalmış olabilir ama durum bence budur...

allbayrak
07-08-2006, 14:29
@iskete;
ben uploadta kotadan yiyor diye biliyordum. demekki yanlışmış. bilgi için sağol.