Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : *** Next 9000 x cam ultra istekleri ***

LASTSAMURAI
17-07-2006, 15:55
***Değerli mach1forum üyeleri***

Piyasa yeni cıkan Next 9000 x cam ultra isteklerimizi bu baslık altında toplayalım istedim.Görüşlerimizi,fikirlerimizi ve yapılması gereken ne varsa belirtelim...@doktor ve mach1 hocamız mutlaka isteklerimize cevaplarını vereceklerdir...

Saygılarımla,

LAST SAMURAI

LASTSAMURAI
17-07-2006, 15:58
Benim ilk isteğim ön panelde kanal ismi yazan kısmında kanallar ısmı kayan yazının olması next 8000 x cam plus pcm 1725 teki gibi boyle bır durum yazılım ile halledilebilir mi ? next 8000 pcm 1725 te osd ayarları mı yoks tv ayarlarında sımdı hatırlamıyorum lakın oyle bır secenek vardı .. o kısmı kaıde alırlarsa bu ıs cozulur bence ...

LASTSAMURAI
17-07-2006, 15:59
next 9000 x cam ultra da stand by konuma aldıgımızda ornek saat 01.00 AM gece gunduz 01.00 pm oluyor bızım bilgimiz saat: 13.00 veya 20.00 örnek nasıl yapabılırız saat ayarlarından yapıyorum fakat o şekilde olmuyor ...dıkkat eden oldu mu hıc ????

ejder_
17-07-2006, 17:35
Benim isteğim ise plus serisinde olduğu gibi favoriyi kolay oluşturma ve taşıma.Yani mümkinatı varsa menü plus serisi gibi olursa çok sevineceğim.Sevgiler

LASTSAMURAI
17-07-2006, 18:14
******İsteklerimizi bir bir Sıralayalım***

1-Renkli özel flöresan display (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme)'de kayan kanal yazısı uygun menuye eklenerek ön panelde görünmesi(osd ayarları veya baska bir ayarda )
2-displayda 24 saat sistemine göre saat göstergesi (Standbay)'da(next 9000 x cam ultra da stand by konuma aldıgımızda ornek saat 01.00 AM gece gunduz 01.00 pm oluyor bızım bildigimiz saat: 13.00 veya 20.00 örnek )

***İsteklerimiz sıralandıkça maddeler artacaktır,şimdilik önemli 2 secenek yazılmıstır***

LASTSAMURAI
18-07-2006, 08:56
Dün akşam next 9000 x cam ultra nın kullanma klavuzunu inceleme fırsatım oldu ve VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) Osd ayarlarından "ON" konumuna getırlıdıgınde sola dogru o kanlın isminin kaydıgını belirtiyor parantez içerisinde de(next 9000 x cam ultra için gecerlidir.) ibaresi var VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) "OFF" konumunda ise kanal isminin ön panelde sabit kaldıgını yazıyor..

***Umarım bu ayrıntı dikkate alınır; @doktor ve mach1 üstadlarımız tarafından***

xpower
18-07-2006, 10:15
8000xcam plus'taki kilit menüleri (kanal aramaya kilit,uydu kilitleme vb) displayda kayan kanal ismi,displayda 24 saat sistemine göre saat biçimi (standby konumunda) 9000xcam Ultra kullanıcıları olarak olması gerekenleri burada sıralarsak hocalarımızın diğer yazılımlarda (tabii ki yazılımla olabilecek istekler) bu konuların üzerine gideceklerinden en ufak bir kuşkumuz yoktur,saygılarımla.

LASTSAMURAI
18-07-2006, 10:21
@xpower38 dostum harfiyen her kelimene katılıyorum...next 9000 x cam ultra kullanıcıları haydi klavye basına...Su önemli isteklerimizi burada yazarak duyuralım degerli üstadlarımıza....

LASTSAMURAI
18-07-2006, 12:43
Bir next Fanatiği olarak soruyorum;

***@doktor ve mach1 hocam ; sizce kullanma klavuzunda yazan bir menü seceneginin next 9000 x cam ultra da olmaması sizce şaşırtıcı değil mi? VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) Osd ayarlarından "ON" konumuna getırlıdıgınde sola dogru o kanalın isminin kaydıgını belirtiyor.

LASTSAMURAI
19-07-2006, 15:12
@doktor ve @mach1 hocalarımız ; Lütfen Next 9000 x cam ultra ile ilgili isteklerimize cevap verın; Benim gibi bir next fanatiği ve next'i cok seven kişilere cevap vererek konulara acıklık getirsek iyi olacaktır,su an herkes sizleri bekliyor..

xpower
19-07-2006, 15:50
Büyük ihtimalle üsdatlarımız tatildeler,dönmelerini beklemekten başka çaremiz yok.şimdilik biz kendi kendimize birşeyler yazıp duruyoruz.saygılar.:toplu:

LASTSAMURAI
20-07-2006, 10:46
***Sabırla beklemekten başka çaremiz yok..***

LASTSAMURAI
25-07-2006, 09:38
next 9000 x cam ultra da stand by konuma aldıgımızda ornek saat 01.00 AM gece gunduz 01.00 pm oluyor bızım bilgimiz saat: 13.00 veya 20.00 örnek nasıl yapabılırız saat ayarlarından yapıyorum fakat o şekilde olmuyor ...dıkkat eden oldu mu hıc ????

******İsteklerimizi bir bir Sıralayalım***

1-Renkli özel flöresan display (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme)'de kayan kanal yazısı uygun menuye eklenerek ön panelde görünmesi(osd ayarları veya baska bir ayarda )
2-displayda 24 saat sistemine göre saat göstergesi (Standbay)'da(next 9000 x cam ultra da stand by konuma aldıgımızda ornek saat 01.00 AM gece gunduz 01.00 pm oluyor bızım bildigimiz saat: 13.00 veya 20.00 örnek )

***İsteklerimiz sıralandıkça maddeler artacaktır,şimdilik önemli 2 secenek yazılmıstır***

Dün akşam next 9000 x cam ultra nın kullanma klavuzunu inceleme fırsatım oldu ve VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) Osd ayarlarından "ON" konumuna getırlıdıgınde sola dogru o kanlın isminin kaydıgını belirtiyor parantez içerisinde de(next 9000 x cam ultra için gecerlidir.) ibaresi var VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) "OFF" konumunda ise kanal isminin ön panelde sabit kaldıgını yazıyor..

***Umarım bu ayrıntı dikkate alınır; @doktor ve mach1 üstadlarımız tarafından***

8000xcam plus'taki kilit menüleri (kanal aramaya kilit,uydu kilitleme vb) displayda kayan kanal ismi,displayda 24 saat sistemine göre saat biçimi (standby konumunda) 9000xcam Ultra kullanıcıları olarak olması gerekenleri burada sıralarsak hocalarımızın diğer yazılımlarda (tabii ki yazılımla olabilecek istekler) bu konuların üzerine gideceklerinden en ufak bir kuşkumuz yoktur,saygılarımla.

Bir next Fanatiği olarak soruyorum;

***@doktor ve mach1 hocam ; sizce kullanma klavuzunda yazan bir menü seceneginin next 9000 x cam ultra da olmaması sizce şaşırtıcı değil mi? VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) Osd ayarlarından "ON" konumuna getırlıdıgınde sola dogru o kanalın isminin kaydıgını belirtiyor.

Tek tek görmeniz açısından @doktor ve mach1 hocam madde madde yayınlanmıstır.Hala sabırla cevap beklemekteyiz..Lütfen bizim gibi next severleri cevapsız bırakmayın...

Saygılarımla
LAST SAMURAI

xpower
25-07-2006, 11:03
İstekler..istekler..ama sonuç?:confused:

LASTSAMURAI
26-07-2006, 08:55
@Doktor ve mach1 hocalar bir cevap verin lütfen sizlerin cevaplarını bekliyoruz......Sabır ,sabır, ya sabır

LASTSAMURAI
27-07-2006, 10:00
hala cevap beklemekteyiz bu bölümde yer alan sorularımız için; lütfen istiram ediyorum;@doktor ve mach1 hocalar inşallah bugun cevaplarsınız...

LASTSAMURAI
27-07-2006, 15:41
Cevap ? cevap ? cevap ?

melihgenç
27-07-2006, 17:28
Cevap ? cevap ? cevap ?

arkadaşım sizce cihazın kart paylaşımımı önemli yoksa kayan yazılarımı? bırakın ustaları da şu sevver olayını çözsünler,öyle değilmi ama. herkes bu paylaşımı beklerken siz panele taktınız

alemkes
27-07-2006, 20:46
Hocam 8000 Xcam Lerde Mevcut Olan Bİr Kanali Arama Yaparken O Kanali İzlerken Kanal Arama BÖlÜmÜne GeldİĞİmİzde Tp Ayarlari Hemen ÖnÜmÜzde Oluyordu 9000 X Camultrada BÖyle Bİr Durum Yok Mevcut Kanalin Tp Ayarlarini Bulmak Gerekİyor Tabİ Buda Yazilimla DÜzebİlsİ Memnun Olurum Saygilar Kolay Gelsİn

xpower
28-07-2006, 11:36
arkadaşım sizce cihazın kart paylaşımımı önemli yoksa kayan yazılarımı? bırakın ustaları da şu sevver olayını çözsünler,öyle değilmi ama. herkes bu paylaşımı beklerken siz panele taktınız
Mesajları tek tek okuduysanız sorunun sadece panel (Display) sorunu oldağını görmüşsünüzdür,saygılar.:confused:

LASTSAMURAI
28-07-2006, 12:47
@xpower aynen katılıyorum

LASTSAMURAI
28-07-2006, 16:19
Çıldırmaya az kaldı @doktor'umuz nerede !!!!! sorularımıza hala ve hala cevap gelmedi...Ama öyle ama böyle bir next fanatiği olarak bekliyorum...NEXT nerede ise ben oradayım...

Saygılarımla

melihgenç
28-07-2006, 19:43
Mesajları tek tek okuduysanız sorunun sadece panel (Display) sorunu oldağını görmüşsünüzdür,saygılar.:confused:

arkadaşım,mesajlarına tek tek baktım. sorarım,next'in en büyük ve en aranan özelliği displayirdeki ışıkların floresan olmasımı,saatin 01;13 PM yerine 13;13 yazmasımı yoksa displayir deki yazıların kayarak geçmesimi. Siz zannedersem kanalları değil displeyiri izliyorsunuz. Ha diyinki cihaz kilitlenince illaki arkadaki power anahtarını açıp kapamak gerekiyor,diğer cihazlarda olduğu gibi kumandadan açıp kapatınca neden düzelmiyor veya bazende kumanda hiç kumanda etmez oluyor gibi,ha bu tür eksiklikleri yazında hak verelim,size katılalım.Bunlarda aşılmayacak eksiklik değil ama şuan ekseri beklenen paylaşım olayı.9000 xcam plus tan beklenen en büyük özellik ve onun düzene binmesi değilmi.Saygılar.

HAYRİ
29-07-2006, 11:12
arkadaşım,mesajlarına tek tek baktım. sorarım,next'in en büyük ve en aranan özelliği displayirdeki ışıkların floresan olmasımı,saatin 01;13 PM yerine 13;13 yazmasımı yoksa displayir deki yazıların kayarak geçmesimi. Siz zannedersem kanalları değil displeyiri izliyorsunuz. Ha diyinki cihaz kilitlenince illaki arkadaki power anahtarını açıp kapamak gerekiyor,diğer cihazlarda olduğu gibi kumandadan açıp kapatınca neden düzelmiyor veya bazende kumanda hiç kumanda etmez oluyor gibi,ha bu tür eksiklikleri yazında hak verelim,size katılalım.Bunlarda aşılmayacak eksiklik değil ama şuan ekseri beklenen paylaşım olayı.9000 xcam plus tan beklenen en büyük özellik ve onun düzene binmesi değilmi.Saygılar.

kardeşim ne alaka bu cihaza insanlar dünyanın parasını verip alıyor sonunsuz ve mükemmel olarak en uz süre kulanmak hakları degilmi .
sen demek istiyorsunki bu tür küçük hatalar olsada olur olmasada ne önemi var .
bende diyorumki eger bu cihaz satılırken bana bu özellikler var ve sorunsuz çalışıyor diye söyleniyorsa bende buna inanıp bu cihazın parasını ödeyip bu özellikleri satın alıyorsam karşılıgını almakta benim hakkım:trts:

çılgındoktor
29-07-2006, 11:37
Çıldırmaya az kaldı @doktor'umuz nerede !!!!! sorularımıza hala ve hala cevap gelmedi...Ama öyle ama böyle bir next fanatiği olarak bekliyorum...NEXT nerede ise ben oradayım...

Saygılarımla
çıldırmaya az kaldı ise çılgındoktor burada...
dediklerinizin olması tek yazılımla değilde taşların yada tuğlaların zamanla duvarı oluşturması gibi diyeyim.biraz zaman alacak.sabırla bekleyin arkadaşlar....:ahaha:

LASTSAMURAI
03-08-2006, 09:06
@çılgındoktor dostum ; sabırla herzaman bekledik beklemekteyiz.Bizler en azınldan yukarılardakı sutunlarda yazmıs oldugumuz yazıların bir kelime cevap dahi olsa bizleri aydınlatmalarını beklerdik... LÜTFEN CEVAP VERİN ARTIK..Sabır taşı olsa catlar .........(@doktor ve mach1 hocalarımız lütfen istiram ediyoruz)

LASTSAMURAI
04-08-2006, 12:51
@Hala bekliyoruz

batuhant
04-08-2006, 17:48
EN ÖNEMLİSİ favori listesi yaparken 1 kanal eklemek için (en zoru hotbird de) sayfa sayfa kanal arıyoruz ama alfabetik sıra olsaydı favoriler bölümünün içinde daha kolay olurdu!!!! Next2000ci daki gibi

LASTSAMURAI
05-08-2006, 17:01
@Hala bekliyoruz

LASTSAMURAI
07-08-2006, 11:04
@doktor ve mach1 hocam;

Bir tek kelime yazmak bu kadar zor mu lütfen ...bu bölümde yer alan hiçbir sorumuza cevap vermedınız .....Olacak is değil..Biliyorum ki su sıralar server ile ilgileniyorsunuz..Lakin biz next severlerinde de next 9000 x cam ultra ile ilgili soruları ve sorunlarını yanıtlarsanız cok sevınecegız...hala burada sizleri bekliyoruz....Next next next nerede ????? acil cevaplar .....

LASTSAMURAI
09-08-2006, 09:08
******Bugünde yine cevap yok ******

Pride
09-08-2006, 09:21
@Lastsamuraı elbette görüyorlardır isteklerinizi ve arrzularınızı...
Lakin bu saate kadar yazsalar yazarlardı demekki yazacak bişey yok..
konuyu gecici süreliğine kapatıyorum yoksa çığırından çıkar bu iş..