• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Trafik suçlarında dijital çözüm

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Trafik suçlarında dijital çözüm

    Avusturya’nın Mödling kentinde hız yapanlar ya da kırmızı ışıkta geçenlere şehrin yeni dijital radar sistemi sayesinde çok daha hızlı ceza kesilecek. Trafik kurallarını ihlal edenlerin resimlerinin artık fotoğraf kağıdına basılmasına gerek kalmayacak. Kuralları ihlal edenler, resimleri çekilerek trafik ihlali ofisine dijital olarak anında aktarılarak tespit edilecek.


    Yakın zamana kadar trafik suçlarının tespit edilmesinde kullanılan ve tamamen elle yapılan, “filmlerin radar sisteminden çıkartılması”, “banyo edilmesi” ve “karta basılması” sistemi, Siemens Business Services tarafından uygulanan dijital sistem ile tarihe karışıyor. Bu yeni sistem ilk olarak Avusturya’nın Mödling şehrinde uygulanmaya başladı. Siemens’in yeni çözümü trafik suçlarının tespitine yönelik gerekli işlemleri minimuma indiriyor.



    Yeni sistemde aşırı hız yapanların, trafikte ters yönde gidenlerin ve kırmızı ışıkta geçenlerin resimleri artık dijital olarak çekiliyor ve daha ileri işlem görmesi için kablosuz olarak veri merkezine iletiliyor. Mödling kentinde eski sistemin yer aldığı on bir bölgeye ve bir radar bölgesine SBS tarafından yeni sistemler yerleştirildi.



    Sistem radar tarafından yakalanın her aracın iki fotoğrafını çekiyor. Depolanan görüntüler düzenli olarak Evrensel Mobil Telekomünikasyon Sistemi (UMTS) aracılığı SBS veri merkezine iletiliyor. Bu merkezde özel olarak geliştirilen yazılım aracın plakası okunarak, bilgiler ve görüntüler trafik cezalarını hazırlayan bölgesel polis merkezine gönderiliyor.



    Çözüm, kente birçok avantajlar sağlıyor: Veriler merkezde bulunduğu için ceza bildirimleri, suçu işleyene hemen postalanabiliyor. Kent halkı da durumlarını kontrol etmek ya da rapor almak için veriye İnternet üzerinden erişebiliyorlar. Bu proje, kamu-özel ortaklığı çerçevesinde birkaç ortakla birlikte gerçekleştirilen Mödling güvenlik konseptinin bir parçası.

    hürriyet internet

Hazırlanıyor...
X