• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Sevgilisi için roman yazan terörist teslim oldu

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Sevgilisi için roman yazan terörist teslim oldu

    HAKKÂRİ’de terör örgütü PKK'ya 1993 yılında katılan ve örgüt içindeyken bir deftere aşık olduğu ve bir kadın terörist için ‘Duygu Yüklü Bulutlar' adını verdiği roman yazan ‘Nedim’ kod adlı Ö.A. adlı terörist, örgüt tarafından dışlanınca güvenlik güçlerine teslim oldu.


    Hakkâri Valiliği'nin açıklamasına göre, 1993 yılında terör örgütüne katılan Ö.A.'nın 1995 yılına kadar Bingöl'ün kırsal kesimde silahlı faaliyetlerde bulundu. Bu süre içinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan ‘Nedim' kod adlı terörist, daha sonra PKK'nın Kuzey Irak'taki Zagros, Zap, Metina ve Kandil kamplarında faaliyetlerini sürdürdü. Kamplarda bulunduğu sırasında tanıştığı ‘Pelda' kod adlı kadın teröriste aşık olan Ö.A.'nın sevgilisi için ‘Duygu Yüklü Bulutlar' adını verdiği yayınlamayı düşündüğü roman yazdı. Kadın töreriste verdiği romanın üst düzey PKK’lılar tarafından ele geçirilmesiyle iki terörist arasındaki duygusal ilişki ortaya çıktı.

    Bunun üzerine sorgulanan örgütün elabaşları tarafından sorgulanan Ö.A. terörist örgütteki arkadaşları tarafından dışlandı. PKK'lı Ö.A., 3 gün önce Hakkâri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gelerek teslim oldu. Mahkeme sevk edilen Ö.A. sorgusundan sonra tutuklandı

    hürriyet gazetesi 26 Ekim 2006tarıhliyazısı

Hazırlanıyor...
X