Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Torrentspy Mpaa'yı Yargılıyor, Senenin bomba haberi


cımsky
14-06-2006, 01:51
Torrent arama motoru TorrentSpy'ın sahibi olan Valence Media, kendini "Amerikan film, video, televizyon endüstrisinin sesi" ilan eden MPAA'yı (Motion Picture Association of America) ajanlık ve hacker'likten yargılıyor.

TorrentSpy'ın iddialarına göre MPAA, TorrentSpy'ın serverlarına izinsiz girerek bilgi toplayan ismi gizli tutulan bir hacker'a 15000 $ ödemiş. TorrentSpy'a göre, ismi gizli tutulan hacker'e MPAA elemanlarının, bilgiyi nasıl toplayacağının önemli olmadığını ve daha sonra hiçbir şekilde onun bu olaya karıştırılmayacağını söylemiş.

Hacker, TorrentSpy'ın ocak 2005 ile haziran 2005 tarhileri arasındaki giderlerinin tutulduğu bir exel dosyasını, şirkette çalışanlarla yöneticiler arasındaki kişisel e-mail yazışmalarını, TorrentSpy serverları ve ağ bağlantıları hakkında bilgileri, müşteri hesapları ve şirkete ait diğer ticari bilgileri ele geçirmiş.

Aynı zamanda davada sözü edilen MPAA adına çalışan özel detektiflerin TorrentSpy kurucusu Justin Bunnell'in herhangi bir açığını bulabilmek için hayatını araştırmışlar.

TorrentSpy'ın, torrent'in tartışıldığı ve MPAA'nın torrent trackerları durdurmaya çalıştığı şu günlerde açmış olduğu bu dava MPAA'ya kaşı verilmiş büyük bir darbe olarak görülüyor. MPAA'ya göre korsan dosya sunmakla onlara referans göstermek arasında bir fark yok. Aslında aynısını google, yahoo ve msn arama motorları da yapıyor.Haberin linki.

http://news.com.com/2100-1030_3-6076665.ht...76665&subj=news