Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Motorlu çanakla ilgili bilmemiz gereken herşey.


MAKARACI
09-11-2005, 16:48
Arkadaşlar uzmanlık alnım sayılan motorlu çanakla ilgili bilmemiz gereken herşeyi bu başlık altında işleyelim.
Motorlu çanaklarla alkalı bilmek istediğiniz her şeyi buradan bana sorabilirsiniz.
Bu arada ara ara buradan bazı teknik bilgileri buradan paylaşmak istiyorum.

fizikhocasi1
13-12-2005, 15:02
bu motorlar tek çanak içinmi kullanılıyor , kaçtane uydu taranabiliyor.modelleri ve fiyatları ayrıca avantaj ve dez avantajları nelerdir, yayın kalitesini nasıl ?

şimdiden çok teşekkür ediyorum

51ceng
13-12-2005, 15:33
sayın @makaracı,
benim bir motorlu çanağım var bundan bir yıl önce uyducu arkadaş kurdu, hispasat'ı alamadı, motorun kolu kısa dedi, sineye çektim. bu sıralar çanak fırtına nedeniyle kırılmıştı tamir ettirip kendim kurayım dedim ne yazıkki yapamadım. başka bir arkadaş çağırıp yardım istedim. gene aynı gerekçelerle hispasat bulunamadı. merak ettiğim şu: mega mount olmadan benim şu andaki sistemimle Turksat'ıda istemiyorum(ona dönük başka bir çanağım var) kuşağa oturtup hispasat hatta daha batıda ki bir uyduyu almam mümkün değilmi?
veya şöyle sorayım en doğuda 28.2 den başlamak mümkünmü, kuşak bu şekilde bulunurmu? şimdiden teşekkürler.
selamlar.

profsulo
13-12-2005, 16:40
arkadaşım hispa sattan sonro bende ugraştım yayın alamadım almıyor ben hispayı sabit yaptım uzak geliyor rüzgardan cok etkileniyor

danger35
13-12-2005, 22:37
arkadaşım sanıyorum o çanağın merkez ayarı tam yapılmamış yoksa hispadan türksata sorunsuz döner bende sorun yok mesela gayet iyi alıyorum sinyalleri 43w den 45e ye kadar;)

asort53
14-12-2005, 17:31
merabalar.cihaza emu yuklendikten sonra motorlu canaklarda tekrar uyduları recevera nasıl kaydedebilirim..:patla:

MasteR
14-12-2005, 17:56
Bu soruyu cihazınızla ilgili alanda sormalısınız ki yardım alabilesiniz. Genelde settinglerle hallolur.

ereNcan™
14-12-2005, 17:57
merabalar.cihaza emu yuklendikten sonra motorlu canaklarda tekrar uyduları recevera nasıl kaydedebilirim..:patla:
arkadaşım cihazın ne ilk önce onu yaz sana yardımcı olayım

asort53
14-12-2005, 18:25
nextstar 8000 cı receiver modeli

danger35
15-12-2005, 23:14
yazılımdan önce bu cihaza uyduları aratıp kanalları düzenleyip herşeyi okeyledikten sonra cihaz üzerinden pcye upload alman lazım.sonra cihaza yazılım at resetle daha sonra pcye aldığın setingi tekrar yükle ...

kenan_citak
16-12-2005, 13:56
motorlu canağın piriyim 45 batı 100 doğu yayınlar mukemmel fakat 75 doğudan sonra pek kubant yayın gelmiyor doğuda c bant yayın daha fazla 45 batıda 2 tepe gele biliyor canagın daha fazla dönmesini isterseniz motorun icindeki sansurleini cıkartın bu şekilde daha fazla döner mesajı orion bilo düzenlemiştir sayğılar sorunlara acığım

51ceng
16-12-2005, 18:39
benim sorunum motorun daha fazla dönmesiyle ilgili değil. zaten kollu motor kullanıyorum. batıda hispa olsun doğuda turksat. benim sorunum herhalde mount ile ilgili. uyducu arkadaşın dediği şu:mega mount kullanmalısın ki hispayıda içine alan dönme gerçekleşsin. bir diğer sorunum kuşakla ilgili, diyelimki ben astra 28.2 yi doğuda ilk görmek istediğim uydu olarak ayarlamak istiyorum. bu şekilde çanağı kuşağa oturtmak mümkünmü?
selamlar.

MasteR
17-12-2005, 12:14
Bulunduğunuz yörenin boylamı 0 noktanız olmak zorunda başka türlü kuşağa oturtmanız imkansız.

SÜVARİ
17-12-2005, 23:14
Merhaba daha önce çatıda motorlu anten kullanıyordum fakat Ç Kaleyi vuran lodoslardan çatıda koruyamadım buna mukabil doğu ve batı cepheleri için 2 adet DISEqC motorlu kurdum ye 8000x camla mükemmel bir sistem oldu ancaak iki motorlu çanak arasına taktığım SWitch %10'luk bir sinyal kaybına sebep oluyor sinyali nasıl güçlendiririm? 75*E dan 43*W'ya kadar full alıyorum:help: :

crazyturk
19-12-2005, 01:05
benim sorunum motorun daha fazla dönmesiyle ilgili değil. zaten kollu motor kullanıyorum. batıda hispa olsun doğuda turksat. benim sorunum herhalde mount ile ilgili. uyducu arkadaşın dediği şu:mega mount kullanmalısın ki hispayıda içine alan dönme gerçekleşsin. bir diğer sorunum kuşakla ilgili, diyelimki ben astra 28.2 yi doğuda ilk görmek istediğim uydu olarak ayarlamak istiyorum. bu şekilde çanağı kuşağa oturtmak mümkünmü?
selamlar.
Dostum bulunduğun yer neresi ise ona göre sıfır noktasını ayarlamalısınız.Örneğin Ankara için 32.7 derecedir.Yani motor üzerindeki sıfır noktası uydu olarak 32.7 dereceye bakacaktır.Yalnız çanağında mounta montajı çok önemlidir.Onuda LNB nin orta noktası mountun tam ortasıyla çakışması lazım.Yoksa motorun sıfırını ayarlasanız bile çanağın mounta ayarı tam olmazsa yine motordan iyi verim alamazsınız.Ben Ankarada 100 derece doğu ile 30 derece batı arasında tüm uyduları görüyorum bazılarında ku bant yayını azda olsa birer ikişer yayın var.

ereNcan™
19-12-2005, 01:30
nextstar 8000 cı receiver modeli
yukarda danger35 arkadaşta izah etmiş ben şunu ekliyebilirim
dizegc motorsa 1/2 dizegc ayarlarına gir sonra sağ sola yap uydun yani çanağın dönerse örn türksattan starın frkansını gir doğuya çevir sinyali bul
sonra ok de ve tara bulduktansonra diğerini vediğerin vs....
ama kollu dediğimizse bak o daha kolay
üzerinde pozisyoner varsa aynısını yap yeter..

51ceng
19-12-2005, 05:13
Dostum bulunduğun yer neresi ise ona göre sıfır noktasını ayarlamalısınız.Örneğin Ankara için 32.7 derecedir.Yani motor üzerindeki sıfır noktası uydu olarak 32.7 dereceye bakacaktır.Yalnız çanağında mounta montajı çok önemlidir.Onuda LNB nin orta noktası mountun tam ortasıyla çakışması lazım.Yoksa motorun sıfırını ayarlasanız bile çanağın mounta ayarı tam olmazsa yine motordan iyi verim alamazsınız.Ben Ankarada 100 derece doğu ile 30 derece batı arasında tüm uyduları görüyorum bazılarında ku bant yayını azda olsa birer ikişer yayın var.

dost, açıklamaların için sağol. ben Mersin'deyim. Motor üzerindeki sıfır noktası deyimini anlayamadım. sanırım motor üzerindeki sıfır noktası olayı diseqc motorlarda var, ben kollu motor kullanıyorum. herhalde kolun enfazla çıktığı yer sıfır noktası (mı) olacak. şu an dediğiniz dereceler arasında dönmesi mümkün değil. Yani doğuda 100 ve batıda 30. ben Turksat ve hispa arasına razıyım ama o da olmuyor. benim sorunum işte bu. diyelim ki benim sıfır noktası uydum arabsat olsun veya belkide astra 28.2. batıda hispayı içine alsın, sonra dönebildiği yere kadar. bu şekildeki düşünceme uyducu arkadaş karşı böyle kuşak bulmak mümkün değil diyor.

selamlar.

MasteR
19-12-2005, 12:06
Sıfır noktası için mountun çanakla bağlandığı vidaları tutan ana parça ile lnb tam aynı hizada olacak boruya oturan kelepçeleri gevşetip çanağınızı öyle ayarlayacaksınız. Mountlar çeşit çeşit olduğu için tam şöyle yapın diyemiyorum.

mertcik
18-06-2006, 15:01
arkadaşlar benim sorunum next 2000x ci plus daha önce motoru kurduğumda next 2000 ci plus fmb serisi vardı kendi kanatime göre makina eski olduğundan bazı diseq ayarlarını alamadım su anda aldığım next ye 2000x ci plus için çok iyi makina diorlar inanın saatlerdir motor ayarlarını yapmaya çalışıorum türksat la hispasatta var yanlız bazı arkadaşlar 22 uyduya yakın aldıklarını söylüorlar ben makinamı değiştikten sonra thor uydusunuda alamıorum su anda diğer makinamda vardı sayın makara kardesim bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim eğer makinamdansa gerekirse bunuda değişicem tek isteğim kuşak üzerindeki yayınları alabilmek gerçekten zor durumdayım bu yön bulma olayı ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinicem sanırım 2000 li serilerdede otomotik tp bulma yok ben her defasında sağ ve sol çevirerek motoru manuel ayarlıorum bu konuda ii bilgili biri olarak size danışıorum sayın makara yardımlarınızı en kısa sürede bekliorum msn mi veriorum burdanda yardımcı olabilirsiniz onllineyim şimdiden ilginiz için hepinize tesekkur ediyorum iyi çalışmalar hasanxzanbak@hotmial.com

ahlat
21-06-2006, 02:43
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler güzelde ben şu ses işini bir türlü çözemedim.bu sesi nasıl azaltacağız.açık bir şekilde anlatabilirmisiniz

seyyan
21-06-2006, 15:44
yörenize göre 0 naktasını baz alacağınız uyduyu bilmeniz lazım. daha sonra maunt tam 90 derece olacak ve 0 noktası alan uyduyu bulacaksınız. daha sonra doğuya doğru hedef uydu nilsat uydusudur. gidip o uyduyuda buldunuzmu işlem tamamdır. tarayın kuşak oturmuştur.
tavsiyem bu ince noktaların ne olduğunu bilmiyorsanız boşuna motorlu çanak kurmayın bilen bir arkadaştan yardım alın. kolay gelsin.

baskan_42
12-07-2006, 14:37
arkadaşlar bendede motorlu çanak var kurdurduktan sonrada uydu yerlerini sık sık kaydırdı yeniden servis çagırdım sensörlerden dediler bu arada recever motor hotbirddeyken hotbirdr gidiyor diye numara saydırdı motor limitini aşıp motorun uç parçasını kırdı ben kırılan parçayı çıkarıp yeniden boru içine uç parçayı yivledim uyduları kendim buldum hispayı ayarlayamadım çok çevirince motorun kolunu kırıyor motora limit almaya korkuyorum saygılar kollu motor 18 inç next 2500dpcı

ındependent
13-07-2006, 13:39
ustalar kollu motorum batı limitine geldiğinde tekrar doğuya gitmiyor.
analog cihazı takınca doğuya çeviriyorum.Daha sonra tekrar VBOX a takıyorum.Acaba sorun koldamı yoksa VBOX tamı..
hispayı alamıyorum kol kısa geliyor diyeyim..ne yapmam gerekiyor..
şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..

capadocia
27-10-2006, 15:01
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler güzelde ben şu ses işini bir türlü çözemedim.bu sesi nasıl azaltacağız.açık bir şekilde anlatabilirmisiniz

bu ses işinden ben de rahatsızım bilgisi olan bir arkadaşımız yardım ederse sevinirim

nahre
27-10-2006, 21:37
sevgili arkadaşlar ses işini çözen varmı lütfen yardım

burak94
06-11-2007, 10:49
dange35 redline cs100x cihaz+motosat vbox kollu motorlu 1.50 çanak var çanak daha önce pozisyonerli bir uydu alıcısı ile kullanılıyordu uydu alıcısını değiştirdik redline cs100x aldık birde vbox aldık şimdi bu vbox la redlinenin anten ayarları bölümünde nasıl ayar yapacağız önce motor usals tamı olacak sonra diyelimki pozisyonerden türksatı bulduk uydu cihazından hafızaya aldık sonra batıya doğru 2. uyduyu bulduk yine cihaz üzerinden hafızaya aldık böylemi olacak yoksa başka bir şekildemi

savasdane
09-11-2007, 12:15
Selamlar Arkadaşlar
2'lik çanak var.Kollu motor kullanıyorum.Ne yaptıysam bu kaydırma işine çözüm bulamadım.Pozisyoner değiştirdim fakat motor yine kaydırma yapıyor.Çözümü olan arkadaş varmı?Sağ-sol yapınca uydu düzeliyor..

ialabas
26-11-2007, 23:05
Ben çanakkaledeyim Hotbird ve Astra 19.2 çanak ile güzel çekiyor ama diğer uyduları bulamıyorum nerede hata yapıyorum.

Tasarım
26-11-2007, 23:15
Ben çanakkaledeyim Hotbird ve Astra 19.2 çanak ile güzel çekiyor ama diğer uyduları bulamıyorum nerede hata yapıyorum.

Anteninizi 26 derecede bulunan Arabsat uydusuna göre ayarlayın, daha sonra diğer uyduları bulabilirsiniz.

malkaradeveci
26-11-2007, 23:45
bende motorlu çanağı bir türlü ayarlıyamadım benim motor diseg kollu değil çanağım 1.20 lik ofset istanbul için derece kaç olması gerekir hangi uyduyu ayarlamam gerekir yardım ederseniz sevinirim çok teşekkürler

ialabas
30-11-2007, 01:11
bende ye-2000 cx usb var uydu listesinde 26 derecede arabsat yok??? 30 derecede var galiba. Badr3 ve 4 var 26 derecede

efendiy
03-12-2007, 21:33
selam arkadaslar ben 160" lık kollu motor kullanıyorum doğudan batıya doğru alabileceğim uyduların sıralamsını bilen varsa bana yazarmı?
teskler

ata3238
14-12-2007, 22:56
arkadaşlar izmirden 0 noktası hangi uydu acaba(konuyu yanlış yarden açtıysam özür dilerim acemilik)

Tasarım
14-12-2007, 23:10
arkadaşlar izmirden 0 noktası hangi uydu acaba(konuyu yanlış yarden açtıysam özür dilerim acemilik)
Bulunduğun ilin enlem ve boylamı:
İzmir..........27:09 E38:25 N
Buna göre size en yakın 2 uydu bulunmaktadır. 28.2° East Astra2 (Eurobird) veya 26° East Arabsat (Badr)

absaros
13-06-2008, 00:08
merhaba.ben kayseride çanak anten işi yapıyorum.ve motorlu çanak talebi sık gelmeye başladı.kurulumunu ayrıntısıyla anlatabilirmisiniz.elimde yön bulucu olarak magic finder plus var.ne kadar işe yarar bilmiyorum.motorlu çanak hakkında tek bildigim merkez tam güney istikamete bikmalı. yardımcı olun lütfen

gerap46
28-06-2008, 19:31
merhaba makaracı arkadaşım benim sorunum motorlan anten arasındaki dirsekte 1cm kadar boşluk oluştu rüzgarlı havada signal gidiyor ne yapmaliyım şimdiden teşk.

ufukcan_01
29-07-2008, 21:38
tasarım hocam bursa için hangi uyduyu ayarlamalıyız.üstelik motor olarak hangisini tercih edersiniz.diseg1.2 motor kullanışlımıdır.

denizci56
29-07-2008, 22:29
İyi akşamlar arkadaşlar motorlu çanak ile ilgili konularda formumuz anasayfasında,(montaj sorunları ve ekipmanları)bölümünde yeterince açıklama yapılmıştır,biraz araştırırsanız daha detaylı bilgilere ulaşacağınız kanısındayım.Kolay gelsin.

Wildermess
30-07-2008, 09:57
arkadaşlar bir soru sormak istiyorum
1 motorlu çanağa 2 uydu cihazı bağlanabiliyormu ?
eğer bağlanabiliyorsa 2 ayrı cihazla 2 ayrı uydu seyredilebiliyormu ?

Tasarım
30-07-2008, 11:06
arkadaşlar bir soru sormak istiyorum
1 motorlu çanağa 2 uydu cihazı bağlanabiliyormu ?
eğer bağlanabiliyorsa 2 ayrı cihazla 2 ayrı uydu seyredilebiliyormu ?

Böyle bir bağlantı sizin mantığınıza uyuyorsa neden olmasın! :ters:

Wildermess
30-07-2008, 13:26
Böyle bir bağlantı sizin mantığınıza uyuyorsa neden olmasın! :ters:

:):):):)
motolu çanağa 2 uydu cihazı bağlanabiliyor ama bir uydu seyredilebiliyor sanırım :ters:

GÖÇMEN
05-09-2008, 16:37
selam arkadarlaşlar ve ustalar
next 2000 hd cihazım var türksat ve hotbirdüm var ama ben meraklıyım bana çatıyı unutturmamı sağlayacak şöyle 10 numara bi de motorlu çanak düşünüyorum tavsiyenize ihtiyacım var motor ne olmalı ve çanak boyutu nedir. ben çanak boyutu 150 lik düşünmekteyim motoru ne almalıyım .

exper43
05-09-2008, 17:13
valla bende meraklısı oldum bu motorlu çanak sistemine ama biraz araştırdım kurmak uzman işi geldi bana ama biraz daha araştırıp alacam

GÖÇMEN
07-09-2008, 17:48
ArkadaŞlar İzmİrde oturuyorum 150 lİk parabol Çanakmi İyİ yoksa 150 lİk ofsetmİ
motorlu dÜŞÜnmekteyİm tavsİyelerİnİze İhtİyacim var

denizci56
07-09-2008, 18:09
ArkadaŞlar İzmİrde oturuyorum 150 lİk parabol Çanakmi İyİ yoksa 150 lİk ofsetmİ
motorlu dÜŞÜnmekteyİm tavsİyelerİnİze İhtİyacim var

150 cm.ofset.

uyducubaba
07-09-2008, 21:33
kollu motor kuracaksan 150 parabol diseq motor kuracaksan 120 den fazlasını çekmez. vede yine parabol

memorist
08-09-2008, 09:29
ArkadaŞlar İzmİrde oturuyorum 150 lİk parabol Çanakmi İyİ yoksa 150 lİk ofsetmİ
motorlu dÜŞÜnmekteyİm tavsİyelerİnİze İhtİyacim var
150 lik v.s düşünmeden önce en büyük sıkıntı olan astradaki premier paketleri ilk önce 150 lik ile alınabilinirliğinden emin olun ondan sonra anten boyutu 150 yada daha üzeri sıkıntı yaşatmadan izleyebileceğinizi araştırın derim

yenisayfa
08-09-2008, 09:44
150 lik v.s düşünmeden önce en büyük sıkıntı olan astradaki premier paketleri ilk önce 150 lik ile alınabilinirliğinden emin olun ondan sonra anten boyutu 150 yada daha üzeri sıkıntı yaşatmadan izleyebileceğinizi araştırın derim
dostum ben izmirde 120 lik çanakla astradaki kanalların tümünüizliyorum emuyla açık olanları

memorist
08-09-2008, 10:08
dostum ben izmirde 120 lik çanakla astradaki kanalların tümünüizliyorum emuyla açık olanları
ne güzel izmirin bu konuda şanslı olduğunu biliyordum aslında ama emin olunmasını tercih etmiştim biliyorsunuz alınan bir şeylerin geri döndürme şansınız olmuyor

GÖÇMEN
08-09-2008, 12:25
DeĞerlİ bİlgİlerİnİzİ benİmle paylaŞtiĞiniz İÇİn teŞekkÜr ederİm...
Mach 1 form Üyelerİne ve formda emeĞİ geÇen tÜm ustalara hayirli ramazanlar dİlerİm

romeo_x
18-10-2008, 17:29
motor almayı planlıyorum.İzmirde oturupta yardımcı olacak bir arkadaş varmı.Özelden iletişime geçmesini rica ederim...

alpgunalp
13-11-2008, 17:38
bursa için sıfır noktası kaçtır ve diyelim ki 40 derece ise ben 40 derecede yer alan bir uyduya göre motoru sabitleyip sağa ve sola doğru uydumu aratıcam

rustem
15-05-2009, 18:32
selamın aleyküm ben samsun atakumdan levendi elktronik benim sorunum şu 120lik parabol çanakta motor limit ayarları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim birde tam ayar nasıl yapılır açıklama yaparsanız memnun olurum pendiğe selam ve sevgiler

DJ_CEYKO
09-06-2009, 18:24
Selam arkadaşlar ben isatnbul sultangazide oturuyorum ve motorlu uydu kullanıyorum sormak istediğim şu motorlu uydumu kurdum fakat kalkış açısını 41 dereceye ayarladım bazı sitelerde bu derece dahada düşük antenin mountunu sıfırladığım için lnb cok aşağı bakıyor ve hiç bir uyduyu bulamıyorum kalkış açısını 65 lere felan cıkardım astra 19 dan sinyal yakaladım ama astra 28 den sinyal yakalayamadım bi türlü şimdi bu kalış açısı sabitlrndikten sonra anteninde mountundan kaldırmak mı gerekiyor.
Next Disecw Motor var hh enlem 41 boylam 29 tepe uydum astra 28.5 90lık ofset anten sunyy lnb varr bilgisayar ve next 7500fta kullanıyorum.Bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa mailde verebilirim xxxxx@hotmail.com teşekkürler.

yenisayfa
09-06-2009, 19:18
Selam arkadaşlar ben isatnbul sultangazide oturuyorum ve motorlu uydu kullanıyorum sormak istediğim şu motorlu uydumu kurdum fakat kalkış açısını 41 dereceye ayarladım bazı sitelerde bu derece dahada düşük antenin mountunu sıfırladığım için lnb cok aşağı bakıyor ve hiç bir uyduyu bulamıyorum kalkış açısını 65 lere felan cıkardım astra 19 dan sinyal yakaladım ama astra 28 den sinyal yakalayamadım bi türlü şimdi bu kalış açısı sabitlrndikten sonra anteninde mountundan kaldırmak mı gerekiyor.
Next Disecw Motor var hh enlem 41 boylam 29 tepe uydum astra 28.5 90lık ofset anten sunyy lnb varr bilgisayar ve next 7500fta kullanıyorum.Bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa mailde verebilirim xxxxxx@hotmail.com teşekkürler.
konuyu ilk açtığınız yerde cevabı verildi

DJ_CEYKO
10-06-2009, 22:35
Arkadaşım cevap dediğiniz direği kontrol et demek oldu okadar da acemi değiliz direk tabi 90 derece benim sorunum kalkış açısı nı bulamamak yani verilen değerlerde ayarladığımda anten çok aşağı bakıyor motordan hariç çanak antenin mountundan damı açı ayarı yapmak lazım onu soruyorum.

Tasarım
11-06-2009, 00:03
Arkadaşım cevap dediğiniz direği kontrol et demek oldu okadar da acemi değiliz direk tabi 90 derece benim sorunum kalkış açısı nı bulamamak yani verilen değerlerde ayarladığımda anten çok aşağı bakıyor motordan hariç çanak antenin mountundan damı açı ayarı yapmak lazım onu soruyorum.

Siz en iyisimi boşuna uğraşmaktansa teknik bir destek alın.

DJ_CEYKO
11-06-2009, 13:04
Tamam arkadaşlar saulun biz anlamıyoruz bu işlerden sadece siz biliyosunuz tabi usta sizsiniz bu foruma gelip bişe soranlarda mall teknik destek almadan bişe yapamazlarr..altı üstü evet yada hayır diye bi cevap bile veremiyosunuz...

yenisayfa
11-06-2009, 13:13
Tamam arkadaşlar saulun biz anlamıyoruz bu işlerden sadece siz biliyosunuz tabi usta sizsiniz bu foruma gelip bişe soranlarda mall teknik destek almadan bişe yapamazlarr..altı üstü evet yada hayır diye bi cevap bile veremiyosunuz...dostum motor daizek kurmak çok zor onun için gerçektende teknik servis gerekir

DJ_CEYKO
12-06-2009, 11:41
Valla kardeş senin zor dediğin işi dün akşam hallettim ben disecq kurmak çok basit ben sadece unuttuğum bişeyi sormuştum hallettim..Usual modunda 90-0-30arası alabiliyorum şimdi hemde sinyaller 70 -86 arasıı geziyoo..

yenisayfa
12-06-2009, 11:51
Valla kardeş senin zor dediğin işi dün akşam hallettim ben disecq kurmak çok basit ben sadece unuttuğum bişeyi sormuştum hallettim..Usual modunda 90-0-30arası alabiliyorum şimdi hemde sinyaller 70 -86 arasıı geziyoo..
dostum başardığınız için sizi tebrik ederim

cihantr
10-03-2010, 10:24
selamlar. ben de motorlu çanak kullanıyorum. yapan arkadaş motorun 0 sıfır poziyonunda ASTRA 19.2 dereceyi ayarlamıştı ondan sonra da diğer uyduları fakat fırtınadan anten kırılınca ve yapan arkadaşa ulaşamayınca kendim yapmak durumunda kaldım. Şu an 0 pozisyonda ASTRA yı alabiliyorum fakat diğer uyduların motor ayarları silindiğinden ne şekilde ayar yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

LORD_KING
03-10-2011, 11:13
sevgili hocam öncelikle tecrübelerinize dayanarak soruyorum bu diserq motorlu çanakların baştan sona nasıl ve ne şekilde kurabiliriz ? basit ve anlaşılır bir şekilde ve hatta mümkünse resimli bir anlatım yapabilirmisiniz ?

yenisayfa
03-10-2011, 13:08
sevgili hocam öncelikle tecrübelerinize dayanarak soruyorum bu diserq motorlu çanakların baştan sona nasıl ve ne şekilde kurabiliriz ? basit ve anlaşılır bir şekilde ve hatta mümkünse resimli bir anlatım yapabilirmisiniz ?

dostum ehli olmayan kişi yani profosyonel olman lazım motorlu çanak kurmak diğerleri gibi basit değil kolay gelsin