Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : ss2 diseq motor için plugin


alicakmak34
31-10-2005, 21:04
diseq motor için bir guzel bir eklenti motorda benim tavsiyem stab diseq motordur sorunsuz...

alicakmak34
01-11-2005, 22:33
programı progdvb plugin dosyasına kopyalayın resimlerde ayarlamayı gore bilir siniz bu son surumu han gi uyduda olur sanız olun gitmek isteyip istemedinizi soruyor..

http://img68.imageshack.us/img68/9642/motor9ba.jpg

http://img264.imageshack.us/img264/1140/motor19il.jpg

danger35
02-11-2005, 01:58
aliçakmak dostum ss2de disek motorda pc nin çok kastığını söylediler ama sende durum nasıl dostum?

sarigol45
02-11-2005, 02:00
ben 3 yıl öncesi denemiştim pc ve ss2 ile randıman alamamıstım o zaman su an bayagı plugin cıktı denemek lazım bos kalınca..

danger35
02-11-2005, 02:03
evet hocam sanıyorum düzelttiler durumu denemek lazım:)
saygılar...

alicakmak34
02-11-2005, 17:28
bende stab motor var ikisenedir once 8000 de 1 senedirde ss2 de kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım..

xyavuz
12-11-2005, 20:07
arkadaşım motoru manuel nasıl çevirebiliriz

alicakmak34
12-11-2005, 20:29
programın manuel cevirme ayarlarıda mevcut bu progla yapabilirsin..

alicakmak34
12-11-2005, 20:34
http://img190.imageshack.us/img190/2594/adsz4tp.jpg

sarigol45
12-11-2005, 20:40
slm
birde vboxlardada otamatik cevirme olsaydı fena olmazdı 2 m yi otamatik olarak kullanırdık..:deh: :deh: :deh:

alicakmak34
12-11-2005, 20:41
bu arada anlatımda atladıgım bi olay var ss2 nin orjinal hali diseq motoru cevirmez bunu yapa bilmek için ekteki dosyanın içindekini
windows/sistem32/driver/ in icinindeki ile degiştirin ve pc yi acıp kapatın calışır..

xyavuz
14-11-2005, 09:32
arkadaşım programın türkçesi varmı ne yaptıysam hareket alamadı

alicakmak34
14-11-2005, 22:08
arkadaşım programın türkçesi varmı ne yaptıysam hareket alamadı
motorun nedir vbox larda calış maya biliyor enson verdigim dosyayı ekleyip restart yapman lazım..

xyavuz
15-11-2005, 14:40
next motor var ss2 den kumanda edemedim enson verdigin programı sistem 32 nin içine attım restart yaptım daha açıklayıcı bilgi verirsen şimdiden teşekkür ederim

aşil
29-11-2005, 14:48
programı progdvb plugin dosyasına kopyalayın resimlerde ayarlamayı gore bilir siniz bu son surumu han gi uyduda olur sanız olun gitmek isteyip istemedinizi soruyor..

http://img68.imageshack.us/img68/9642/motor9ba.jpg

http://img264.imageshack.us/img264/1140/motor19il.jpg

merhaba arkadaşlar
golmaster diseg motoru çalıştırmıyor galiba ben haraket ettiremedim motoru 2 resimdeki gibi uydu ismi elevasyon vs çıkmıyor enlem ve boylamı girdim yok hangi frekans oldugunu yazıyor uydu kısmı boş üst kısım boş nerde hata yapıyorum

alicakmak34
29-11-2005, 20:36
goldmaster motorda boynuz yukarı doru montaj yapılırsa usals calışır aşşa doru bakarsa ters calışır onun için manuel cevirmek gerekir yani otomatik olmaz...

oguzcs
07-02-2006, 22:18
Sky star2 yle dısec motor daha önce 4.3.2 tecnısat drıverı yüklemeden önce rahatlıkla kullanıyordum.Format attım 4.3.0 yükledim olmadı.kartım bozuldu mu.Dısec motorumdan sky star 2den gelen reset düğmesinin yanında ışık da yanıyor.Fakat sky star 2 kartım ile goldmaster cihaza nnsıl döndüreceğim. siz neleri kullanıyorsunuz.Skystar2 kullanıcısı olarak yardım edermisiniz.Sıfır noktasından başka derece de reset atmış da olabilirim. Sıfır noktasını ayarlatmak için uyduculara 50 ytl de verdim.Yanlış derecede reset atsam bile Skystar2 kartım uyduyu çevirmesi gerekmez mi?goldmasterde reset düğmesinin bilgisiyarımdan gelen voltac ve sinyal ışığı da yanıyor.oguzcoskun7@hotmail.com cevabınızı bekliyorum

alicakmak34
07-02-2006, 23:17
yukarda verilen dosyayı
windows/sistem32/driver/ in icinindeki ile degiştirin ve pc yi acıp kapatın calışır..

oguzcs
08-02-2006, 22:32
Hocam Sİz HİÇ Kullandinizmi Kullanimini Tekrarlarmisiniz.transponders Lerİn Farkli Olmasi Etkİler Mİ?4.3.2 Kullanimindan Sonra Kartim Bozuldumu? Format Attim 4.3.0 Diverİ YÜklÜyorum Ne Yapsam Olmuyor .motorda Bİr Gram Hareket Yok.motoru Çatida Skystar2kartin Arkasindan Gelen Kablo İle Reset DÜĞmesİ IŞiĞi Dayaniyor.Çatida Manuel De DÖnÜyor.forma Resİm Nasil GÖnderebİlİrİm.daha İyİ AÇiklama Yapmak İÇİn.yanliŞ Bİr Dercede Disec Motoru Resetlersem Skystar2 Hareketlerİ Algilayama Ma Olayi Varmidir..............*ss2 Motorplugİnİ N Yenİ Versİyonlarini Nerden Bulabİlİrİm ? Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm. ÇildiracaĞim.

alicakmak34
08-02-2006, 23:36
motor urest lemene gerek yok burda verilenleri yukle yeter senin motorun usals ozelligi yok oyuzden manuel gidip hafızaya alırsan daha sonra istedigin uyduya gider...

oguzcs
08-02-2006, 23:47
Sky star2 yle dısec motor daha önce 4.3.2 tecnısat drıverı yüklemeden önce rahatlıkla kullanıyordum.Format attım 4.3.0 yükledim olmadı.kartım bozuldu mu.Dısec motorumdan sky star 2den gelen reset düğmesinin yanında ışık da yanıyor.Fakat sky star 2 kartım ile goldmaster cihaza nnsıl döndüreceğim. siz neleri kullanıyorsunuz.Skystar2 kullanıcısı olarak yardım edermisiniz.Sıfır noktasından başka derece de reset atmış da olabilirim. Sıfır noktasını ayarlatmak için uyduculara 50 ytl de verdim.Yanlış derecede reset atsam bile Skystar2 kartım uyduyu çevirmesi gerekmez mi?goldmasterde reset düğmesinin bilgisiyarımdan gelen voltac ve sinyal ışığı da yanıyor.oguzcoskun7@hotmail.com cevabınızı bekliyorum
Ben kartımın bozulup bozulmadı ğını anlamak istiyorum?Motor sıfırnoktasından sapınca skystar2 hareketi algılar mı?Daha önce kullanıyordum.Fakat şimdi olmuyor.bana msn yardım cı olur musunuz kartım bozuyl du mu?forma resim dosya nasıl eklerim.

alicakmak34
08-02-2006, 23:52
kartından sinyal varsa bozulmamıştır motorun hareket edip etmedini kart anlamaz sadece komut yollar ama sistem32/driver içindeki dosyayı degiştirmiş olman şart yoksa motora komutta yollmaz...

oguzcs
09-02-2006, 00:33
forma nasıl resim eklerimdaha iyi açıklama yapmak için.motor sıfırnoktasından saparsa kart döndürür mü.yarın bir recever alıp kartı deneyeceğim.recever ine tavsiye edersiniz*

alicakmak34
09-02-2006, 00:40
forma resim ekleyemessin http://www.imageshack.us buraya resmi koyup link verebilirsin reciver next 8000 olabilir...

quickly
15-04-2006, 01:10
skystar2 init error! diyew bir hata veriyor arkadaslar ne yapmalıyım hangi surucude calısır iyi yardım ederseniz sevinirim

quickly
16-04-2006, 23:08
arkadaslar yardımcı olacak yokmu

aşil
16-05-2006, 23:09
skystar2 init error! diyew bir hata veriyor arkadaslar ne yapmalıyım hangi surucude calısır iyi yardım ederseniz sevinirim

aynı hatayı bendede veriyor arkadaş 4.4.0 sürümünü yükledikten sonra başladı
sorun galiba burda bu konuda yardımınızı bekliyoruz aliçakmak34 ve diger arkadaşlara teşekkürler şimdiden

alicakmak34
17-05-2006, 19:29
butur problemler driver sorunlarından kaynaklanır yada kartın doru tanıtalamamasından surucuyu kaldırıp yenden yukleyince genelde duzelir..

aşil
17-05-2006, 20:04
bu arada anlatımda atladıgım bi olay var ss2 nin orjinal hali diseq motoru cevirmez bunu yapa bilmek için ekteki dosyanın içindekini
windows/sistem32/driver/ in icinindeki ile degiştirin ve pc yi acıp kapatın calışır..
verdiginiz sys 4.3.0 için 4.4.0 sürümünüyle çalışmıyor sorun burda

alicakmak34
17-05-2006, 22:54
ss2 ureticileri kartları ile motor calıştırılmasını istemiyor ve bunu engelliyor son surume uyan edit dosya bulursam veririm duşuk versiyon driver kullanın zaten gozle gorulen bi farkta yok...

aşil
18-05-2006, 00:10
http://www.hemenpaylas.com/download/740390/SkyNET440Test2.zip.html (teacher ustadan alıntıdır)
bu da 4.4.0 için ama disegmotoru çalıştırmıyor

alicakmak34
18-05-2006, 21:10
bunu deneyin bakalım ben driver i şimdilik degiştirmiycem cunku..

gree7
15-06-2006, 08:35
Thanks

ahmedabi
10-12-2006, 12:38
slm arkadaşlar ben uraşıyorum ama lnb-13,18---açamadım elektrik gitmiyo sanedersem onu nasıl devreye sokarız manu el çeviremedim hala çevirsem büle nasıl kayt ederim pozitsionu diye düşünüyorum yardımçı olursanız sevinirim saygılar...

alikiuyuklaki
21-01-2007, 02:23
Bende de 4.40 sürücülerini yükledikten sonra SS2 init error gibi tuhaf bir mesaj çıkıyor. Ancak, ProgDVB ve My Theatre'nin yeni versiyonlarında bulunan USALS ayarlarını kullanıp motoru hareket ettirebiliyorum. Ama yukarıda bahsettiğiniz, Mibi tarafından yapılmış plugin'in 1.9 versiyonunu kullanabilsek daha iyi olurdu, çünkü bu pluginde hassas ayar seçenekleri de var.
Alicakmak34 hocamın yukarıda verdiği driver'i kullanmayı deneyen arkadaş var mı?

alicakmak34
04-02-2007, 23:03
son versiyonu eklendi..

starke
06-02-2007, 15:19
arkadaşlar , konuyu baştan sona kadar defalarca okumama rağmen şu konuda aydınlanamadım.

uydu alıcımda vbox aracılığıyla motorlu çanak anten kullanıyorum (goldmaster kollu diseqc )

şimdi receiverin İF AUT terminalinden aldığım kabloyu skystar 2 nin girişine takıp motoru vbox ile çevirirsem skystar 2 de ( receiver hangi uydudaysa o uyduyu ) izleyebilir miyim ?

alicakmak34
06-02-2007, 20:31
vbox ta hiç deneme şansım olmadı ama calışması lazım stab motorda gayet guzel calışıyor ..

starke
06-02-2007, 22:51
vbox ta hiç deneme şansım olmadı ama calışması lazım stab motorda gayet guzel calışıyor ..

cevap için teşekkür ederim.

denizci56
07-02-2007, 00:08
Paylaştığınız için teşekkürler.ben yaklaşık 7 yıldır disegc motor kulalanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.tüm arkadaşlarada tavsiye ederim.yeterki motor kurulumunu iyi yapsınlar.

alicuma
23-02-2008, 11:47
aliçakmak kardeş bana biraz yardımcı olursan sevinirim..

motorum premier marka diseq motor.. 1,10 proğramı yükledim.

yukarıda yazılanları uyguladım motoru sağa sola çevire biliyorum...

fakaaaat senin resimli mesajda verdiğin gibi w3 utelsat yazılı bi ibare çıkmiyor dolayısıyla
azimut elaviton gibi yazılarda çıkmıyor bunu nasıl hallederim..

ve uyduyu ayarladığım zaman mesala türksat nasıl orayı kaydedecem

burası niğde yalnış değilse enlem 34 diye girdim !!!

bana biraz yardım edebilirmisin..

Selamlar kolay Gelsin...

kartım ssk 2.o6.d dir..
ve bu proğramın türkçesi yokmu..

msn.. alicuma51@hotmail.com

:::)

alicakmak34
23-02-2008, 21:04
uyduları listede gormuyorsan aynı klasorde transporder diye bir klasor dahavar onu tutup uyduları gormen gerken kutucuga bırak liste oraya girer ve bir uydu bul orda oto gxx olması lazım ona tıkla artık antenin duzgun ayarlı ise uydulara otomatik gider..

alicuma
24-02-2008, 00:03
uyduları listede gormuyorsan aynı klasorde transporder diye bir klasor dahavar onu tutup uyduları gormen gerken kutucuga bırak liste oraya girer ve bir uydu bul orda oto gxx olması lazım ona tıkla artık antenin duzgun ayarlı ise uydulara otomatik gider..

ah o kutucuğu bi bulabilsem sorun herhalde çözülecek ama ben bulamıyom.

alicakmak34
24-02-2008, 00:49
okutucuk plugin i calıştırınca uyduların listelendigi yer..
buarada Satellites klasorunu tut oraya doru mausu getir bıarak...

http://img141.imageshack.us/img141/1001/diseqcbs3.jpg

alicuma
24-02-2008, 11:01
okutucuk plugin i calıştırınca uyduların listelendigi yer..
buarada Satellites klasorunu tut oraya doru mausu getir bıarak...

http://img141.imageshack.us/img141/1001/diseqcbs3.jpg



hah ya uyduları ve ayarları görmeye başladım teşekkürler ben biraz daha uyraşayım olmassa kafanı yine ağrıtırım...

çok çko teşekkürler..

ve 120 lik çanakmı 90 lık çanakmı ssk açısından

Selamlar...

avarem
07-03-2008, 22:21
avermedia tv kartında kulanılabilirmi acaba teşekkürler

yenisayfa
07-03-2008, 22:47
avermedia tv kartında kulanılabilirmi acaba teşekkürlerdostum hangi dvb progrmını yüklediisen onun içinde aradığın

avarem
07-03-2008, 22:50
teşekkürler arkadaşım sevgiler

şükrü
10-03-2008, 23:33
teşekkürler arkadaş sagol

yaramaz1977
13-03-2008, 21:03
bu arada anlatımda atladıgım bi olay var ss2 nin orjinal hali diseq motoru cevirmez bunu yapa bilmek için ekteki dosyanın içindekini
windows/sistem32/driver/ in icinindeki ile degiştirin ve pc yi acıp kapatın calışır..

ben bu dosyayı atmadan motoru hareket ettırıyorum.motorun hareket etmemesi drıver problemıdır baska bısey deyıl.4.3.0 drıverıyle tanıtın kartınızı.ınsallah ısınıze yarar bılgı

yaramaz1977
13-03-2008, 21:06
Bende de 4.40 sürücülerini yükledikten sonra SS2 init error gibi tuhaf bir mesaj çıkıyor. Ancak, ProgDVB ve My Theatre'nin yeni versiyonlarında bulunan USALS ayarlarını kullanıp motoru hareket ettirebiliyorum. Ama yukarıda bahsettiğiniz, Mibi tarafından yapılmış plugin'in 1.9 versiyonunu kullanabilsek daha iyi olurdu, çünkü bu pluginde hassas ayar seçenekleri de var.
Alicakmak34 hocamın yukarıda verdiği driver'i kullanmayı deneyen arkadaş var mı?

kartını 4.3.0 ıle tanıt o zaman problem ortadan kalkacaktır.bırde degıstırdıgın orjınal skynet.sys dosyayını yerıne tekrar kopyala asıl sorunun bu

cengooo
09-08-2015, 22:28
teşekkürler