• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

TRT Yeni Dönemde de Çok İddialı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • TRT Yeni Dönemde de Çok İddialı

    Yeni yayın döneminde TRT'de herkes zevkine göre bir program bulacak.
    TRT, yeni yayın dönemine yine iddialı yapımlarla giriyor. Yerli ve yabancı dizilerden yarışma programlarına, müzik eğlenceye kadar birçok yeni yapım, 18 Eylül'den itibaren ekranlarınızda olacak.

    İlkelerinden taviz vermeden ve yayıncılık geleneklerine sahip çıkan TRT, yeni yayın dönemine de kültürümüzü, tarihimizi, sosyal dokumuzu ve değerlerimizi korumayı ve yaşatmayı amaçlayan yayıncılık anlayışıyla hazırlandı.



    Dede Korkut Hikayeleri Ekranda

    TRT, Dede Korkut'u sizinle buluşturmaya hazırlanıyor.

    TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney şunları söyledi:
    "Bugün başyapıt olarak kabul edilen Dedekorkut hikayeleri ile hem Türk hem de dünya seyircisine hitap etmek hedefindeyiz. Her bölümü sinema tadında hazırlanacak ve çekimlerle animasyonla birarada kullanılıyor. Yani teknik açıdan da iddialı bir yapım olacak."



    Yerli Diziler Büyüleyecek

    Cumhuriyet dönemini anlatan "Pertev Bey'in üç kızı" ve Çanakkale Şehitleri'ni konu alan "Kınalı Kuzular" da TRT ekranlarında olacak.

    Türkiye'nin eğitim sorununa ışık tutan "Hayat Türküsü" de yeni bölümleri ile ekrana gelecek.

    TRT, ekranlarında kaliteli yabancı dizilere de yer verecek.

    Ali Güney, "En dikkat çekici olanı hemen hemen her milletin ortak tarih figürü Selahattin Eyyübi'nin hayatını konu alan Suriye-Fransız ortak yapımı Selahattin Eyyübi " adlı dizi. Ortadoğunun yeniden yapılandırılmasının tartışıldığı bugünlerde ünlü devlet adamının hikayesinin günümüze de ışık tutacağını düşünüyorum." dedi.



    Hollywood Yapımlarından Sıkılanlara

    Çok sayıda Avrupa yapımı tarihi dizi, yeni yayın döneminde ekrana gelecek.

    Ünlü Rus yazar Dostoyevksi'nin beyaz cama uyarlanan "Budala"sı ile Kieslovski'nin Çek televizyonu için yaptığı "Dekaloglar", ilginizi çekeceğini umduğumuz yapımlardan.

    TRT, yeni yayın döneminde çocukları da unutmadı. Güney, "TRT artık walt disney'e ait çizgi film çizgi sinema ve sinema filmlerin yayınlamaya sahip tek yayıncı kurum. Bu antlaşma sayesinde TRT ne kazandı 4 yıl boyunca walt disneye ait 21 başlıkta 914 çizgi film, 88 adet sinema filmini izleyici ile buluşturacak." diye konuştu.


    Müzik Eğlence de Dolu Dolu

    Yeni yayın döneminde müzik eğlence programları da dopdolu.

    Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf müziğinin en güzel örneklerinin yer aldığı programların yanı sıra, Türk Sanat Müziği tutkunları Sibel Can'la, halk müziği sevenler de Gökhan Kırdar'la ekrana bağlanacak.

    Funda Arar ve Kıraç da her hafta TRT ekranlarında olacak. Ev kadınları da TRT ekranlarından ayrılamayacak.

    Sabah programları "Günaydın Türkiye" ile "Ademler ve Havvalar" ev kadınlarını ekrana bağlayacak.

    Yarışma Sevenler Ekran Başına

    "Tamam mı Devam mı" ve "Sudo-Q" adlı yarışma programları da genç yaşlı herkese heyecan dolu anlar yaşatacak.
    Tamam be yaa....
Hazırlanıyor...
X