• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Parmakla tecavüz davası şaşırttı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Parmakla tecavüz davası şaşırttı

    Erkek kılığındaki kadının parmaklı tecavüzüne beraat

    Adana"da Güneş Coşturur adlı kadın, erkek kılığına girip K.H. adlı kızı kendine aşık etti ve nişanlandı.

    Ama daha sonra 22 yaşındaki K.H. "parmakla kızlığını bozduğu" iddiasıyla 23 yaşındaki Güneş Coşturur"u mahkemeye verdi. Güneş Coşturur, "yaptığı eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması" nedeniyle beraat etti.

    CUMHURİYET Mahallesi"nde oturan ve bir tekstil fabrikasında çalışan K.H. yaklaşık 4 yıl önce "ABD"li aktör Brad Pitt"e benzettiği" erkek kılığındaki Güneş Coşturur ile tanıştı. Brad Pitt gibi saçını kestiren, giydiği ayakkabının ökçesine basıp tespih çeken, göğüslerini de koli bandıyla vücuduna yapıştırıp kendisine erkek görünümü veren Güneş Coşturur, kısa sürede K.H"yi kendisine aşık etti. Aile arasında nişan yapıldıktan sonra Güneş, seviştiği K.H"nin kızlığını parmakla bozdu.

    GERÇEK ŞOKE ETTİ

    K.H. nişanlısı Güneş"in kadın olduğunu, onun nikahsız yaşadığı eşinden öğrenince şoke oldu. Güneş"in de kendisinin erkek gibi olmak istediğini, ancak kadın olduğunu doğrulaması üzerine K.H. cumhuriyet savcılığına başvurup kızlığını bozduğu iddiasıyla şikayette bulundu.

    ERKEKLİĞİ SEVİYORUM

    Adana 5"inci Asliye Ceza Mahkemesi"nde "ırza tasaddi" suçundan Güneş Coşturur hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Coşturur, suçlamayı kabul etmeyerek "Zorla yapmadım. K.H"nin isteğiyle oldu. Benim kadın olmaktan çok erkek olmak hoşuma gidiyor. O yüzden erkek gibi yaşamayı seviyorum" dedi.

    BANYODA ZORLA BOZDU

    K.H. ise Güneş Coşturur ile bir süre nişanlı kaldıklarını belirterek mahkemede şunları söyledi:

    "Kendisinin kadın olduğunu bilmiyordum. Beni sevdiğini sanıyordum. Nişan bile yaptık. Banyoda parmağı ile zorla kızlığımı bozdu. O anda üzerinde iç çamaşırları vardı. Kadın olduğu aklıma bile gelmedi. Daha sonradan birlikte yaşadığı biri bana kadın olduğunu söyledi. O anda şoke oldum. Genç kızlık hayallerimi yıktığı için şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum."

    AĞIR CEZALIK OLDU

    Mahkeme hákimi, "Sanığın kadın olduğu halde, kendisini müştekiye erkek olarak tanıtıp müşteki ile nişanlandığı, sanığın müştekinin evinde banyoda, müştekinin ağzını kapatıp parmağını cinsel organına soktuğu" gerekçesiyle eylemin 5237 Sayılı Yasa"nın 102/2 maddesini kapsayan 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını gerektiren "cinsel saldırı" suçunu içerdiği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

    ZOR KULLANMA YOK

    Adana 5"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde tutuksuz yargılanmasına devam edilen Güneş, duruşmalara gelmedi. Karar duruşmasına gelen K.H. erkek kılığına girip zorla kızlığını bozduğunu iddia ettiği Güneş"ten şikayetçi olduğunu tekrarladı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, "Sanık ile müştekinin olay tarihinde nişanlı oldukları, müştekinin zorla kızlığının bozulduğunu iddia ettiği tarihten sonra da kendi rızası ile sanık ile birlikte Diyarbakır"a gitmeleri, burada kalmaları, müsnet olayın müştekinin rızası ile olduğunu gösterdiğinden, sanığın savunmasının aksine müştekinin iddiasından başka sanığın müştekiyi zor kullanarak kızlığını bozduğuna dair mahkûmiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini" belirtti. Savcı, CMK"nın 223/2-e maddesinden Güneş"in beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise Güneş"in eyleminin aynı maddenin 2-a fıkrasına göre "kanunda suç olarak tanımlanmadığına" yer vererek beraatine karar verdi. Kararı temyiz eden K.H. "Benim hayallerimle oynayan Güneş"in cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi. Dosya Yargıtay"a gönderildi.

    Suç olarak görülmedi

    MAHKEME heyeti, erkek kılığına girerek nişanlandığı kadının parmakla kızlığını bozduğu iddia edilen Güneş Coşturur"un bu eyleminin kanunda suç olarak tanımlanmadığına karar verdi. Coşturur"a beraat kararı verilmesinin dayanağını oluşturan CMK"nın 223/2 maddesi şöyle:

    a) Yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması,

    b) Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması,

    c) Yüklenen suç açısından failin kast veya taksirinin bulunmaması,

    d) Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmesine rağmen, olayda bir hukuka uygunluk nedeninin bulunması,

    e) Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması,

    GASPTAN TUTUKLANDI

    "Cinsel saldırı" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanırken beraat eden Güneş Coşturur, erkek kılığına girip ilaçlı bisküvi ile bakkalların paralarını gasp ettiği iddiasıyla 3 gün önce yakalanıp tutuklandı.

    Erkekler Ağlamaz filmi gibi

    Hillary Swank"a Oscar kazandıran "Boys Don"t Cry" (Erkekler Ağlamaz) filminde benzer bir konu işleniyordu. Kimberly Pierce"in yönettiği 1999 yapımı filmde Hillary Swank"ın canlandırdığı ve kadınların "hasta olduğu" Brandon Teena, aslında olduğu kişi değildir. Gelişen olayların ardından Brandon Teena"nın bir kadın olduğu ortaya çıkınca, kasaba halkı şoke olur.
  • #2

    sonuç: demekki birisinin kendi rızasıyla kızlığı bozulursa sonra birmüddet beraber gezilirse mümkünse beraber seyahat edilirse cezamız afoluyormuş..:bravo:

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X