Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : ***istek...yapılıyor.. ***önemli next 9000 serısı için..
EROLKAPTAN 06-05-2006, 09:25 Doktor hocamızın alıntı yazısı olup kendisine en derın sevgı ve saygılarımızı sunarız.Yazının metni asagıdaki gibir...
Erol kaptan
"herkesin genelde olsun dediği her kanal için ses kontrolu..denendi,ne kadar sakıncalı olduğu görüldü,şu anda derlenen yazılımda genel populer cam uyum güncellemeleri ve her kanal için ayrı ses hafızası iptal edilerek eski ilk haliyle verilecektir.."
9000 cı nın renk kalitesi daha güzel geldi bana .. bu sebepten color tuşuna bağımsız renk eklenmedi,zaten öyle bir işlevde yok..8000 serisinde 5518 desteklediği için vardı...emmada fazla kayıba sebep oluyor,,pc yoluyla resim olacak...editör hazırlanıyor,,rcl tuşu mantığı başka,pvr için şart,çünkü aynı tp de kontrol gerekli,ileride fazla sorun olursa çıkarılır,,,,sonuçta motorlu kullanan arkadaşları düşünürsek recall son kanalları otomatik hafızalama bir özellik..kanal saklama bu ciihazdaki toplu kanal taşıma özelliğiyle ters mantıkta,,,uydudan güncelleme( *** güncellemesi olmayacak ) bunu 1 kere daha söylüyorum...yazılım güncellemesi olarak seri tamamlanınca ve ilk baz özellikler eklenince başlar...süre veremem..tp kiralandı,devrede,testleri yapıldı..
Arkadaşlar yazdığınız yazıların konu başlığı ile ne ilgisi var. Lütfen daha dikkatli olun. Anasayfadaki uyarıyı dikkate alın.
hocam tamam güzel düşünmüşsün ama modül sorunlarını 9000cı da giderirseniz daha iyi olur
emrahkoc 07-05-2006, 23:46 RCL Tuşu 40 kanalı değilde 5 kanalı hafızasında tutsa daha iyi olur. Ya da bastığımız zaman direk son izlediğimiz kanal gelsin. Eğer bu özellik PVR'da olması gerekliyse sadece PVR'da olsun CI ve FTA modellerinde olmasın. Ses sorunu zaten giderilecekmiş. Geriye bi sorun kalmadı Modül sorunu dışında.
Birde Cihaza Bilgisayardan Arka Plan Atma olsa. Yeni 2000Super Plus'ta var. 9000'de de olsa süper olur.
X cam modül çok aşırı ısınma yapıyor. Kartlar neredeyse yanma durumuna geliyor.Yayın donup kalıyor. Başka cihazlarda o modül hiç sorunsuz çalışıyor.9000cı larda böyle bir sorun da var. Sayın doktor bey bu sorunlada ilgilenirseniz çok seviniriz.
RCL Tuşu 40 kanalı değilde 5 kanalı hafızasında tutsa daha iyi olur. Ya da bastığımız zaman direk son izlediğimiz kanal gelsin. Eğer bu özellik PVR'da olması gerekliyse sadece PVR'da olsun CI ve FTA modellerinde olmasın. Ses sorunu zaten giderilecekmiş. Geriye bi sorun kalmadı Modül sorunu dışında.
Birde Cihaza Bilgisayardan Arka Plan Atma olsa. Yeni 2000Super Plus'ta var. 9000'de de olsa süper olur.
dostum rcl tuşunun 40 kanalı göstermesi bence daha güzel neden azltılmasını istiyorsunki 3 çanak var rcl ile bu 3 çanakta rahatlıkla en son izlediğim kanallara geri dönebiliyorum.türksattan-hıspasata ordan hotbirde vs.. tabi herkesin düşüncesi farklıdır
selam mach1 hocam ve değerli forum arkadaşlarım,
cumartesi günü next 8000 xcam cihazımı satıp, next 9000 cı aldım. bana göre mükemmel bir cihaz. bazı ufak tefek sorunlar hiç önemli değil. izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
1- her kesin sorun dediği ses olayı bence de sorun. bazı kanalların kendi özelliğinden dolayı seslerinin çok veya az çıkma olayını şu şekilde çözebilir miyiz? bu benim fikrim. daha önce başka bir cihazda gördüğüm için söylüyorum. ayar menüsünde her kanala ait bir ses ayarı olsa.kanalın 1'den 10'a kadar azaltma veya yükseltme butonu olsa. eğer ses yüksek çıkıyorsa azaltıyorsun, az çıkıyorsa yükseltiyorsun. bu ayar sabit olarak kalıyor. yani kumandadan ses değiştirdiğin zaman bütün kanallarda aynı sabit ses ayarında kalsa iyi olmaz mı sizce?
2- kumandadan menü tuşuna basıldığında ekrana çıkan kanal dizme seçeneklerinin olduğu sıralama özellikleri yani, alfabetik sıraya göre, keye göre vs.seçenekleri türkçe menü olarak değil, değiştirilmesi zor olmaz her halde.
3- next 8000 xcam ile gömülü modülde dt izlerken makina reset atıyordu. next 9000 cı'da bu hiç olmadı. olumlu bir olay.
4- next 8000'e göre kanal geçişleri hızlı.
5- oyun menüsündeki yapboz oyunu çalışmamaktadır.
6- next 8000'deki gibi türkiye'de seyredilen uyduların uydu tp ayarında alfabetik sırada değil de ilk sıralarda olması avantaj olacaktır.
saygılar
murat.coskun.52 08-05-2006, 14:06 bende 8000campulusvar hiçbir konuda sorun yok arkadaşım mükemmel bir cihaz ayrıca kanallaragecerken süper
bendede 8000camplus var sifreli aknal gecişleri cok yavas ama bazen kendiliğinde duzelitor seri oluyor o yönu biraz dezavntaj geldi bana bu sorunundan baska cok guzel bi makina bi kere biçimi cok guzel gosterge paneli falan birde fly cam ı kullandığım zaman sifreli kanal gecişleri seri oluyor her neden se zaten o seyden baskada bi şeye yaramıyor neden aldım bende bilmiyorum
muhsin zekeriya 08-05-2006, 21:00 dostum rcl tuşunun 40 kanalı göstermesi bence daha güzel neden azltılmasını istiyorsunki 3 çanak var rcl ile bu 3 çanakta rahatlıkla en son izlediğim kanallara geri dönebiliyorum.türksattan-hıspasata ordan hotbirde vs.. tabi herkesin düşüncesi farklıdır
Bence RCL tuşuna sistem ayarlarında bir seçenek konulursa isteyen tek seçim için, isteyen çoklu seçim için kullanabilir. Tabi olabiliyorsa. Kullanıcılar arasında o iyi bu iyi tartışması olmaz. (Bende tek kanal seçeneğini tercih ederim)
orhanmersin 08-05-2006, 23:59 ben next9000 kullanıyoum cihaz donduğu zaman fişi elektrikten çekmeden veya arka açma kapama düymesinden kapatmadan açılmıyor diğer cihazlar donduğu zaman kendiliğinden açılıyor bu sorun halledilecekmi ustalardan cevap bekliyorum.
dvb-expert 11-05-2006, 11:04 Profil üyemizin YE-9000CI ile ilgili bir kaç tespitine yanıt vermek istiyorum.1- Volume seviyesi onlarca hatta yüzlerce kanal için ayarlanması gereken bir parametre olarak kullanıcının karşısına çıktığı için bu özellik şikayet konusu oldu ve vazgeçildi. 2- kumandadan menü tuşuna basıldığında ekrana çıkan kanal dizme seçeneklerinin olduğu sıralama özellikleri yani, alfabetik sıraya göre, keye göre vs.seçenekleri türkçe menü olarak değil, deniyor. Böyle bir bölüm ben göremedim. Daha detaylı söyleyebilir misiniz? 3- oyun menüsündeki yapboz oyunu çalışmamaktadır denmiş. Önce oynayan bir resimi CAPTURE etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Selamlar
dvb-expert 11-05-2006, 11:11 Pardon "Alibaki" arkadaşımızın tespitlerini yanıtladım.
Saygılar.
daha çok yeni arkadaşlar bu arada pvr ve ultradada tüm istekler aynen uygulanacak...bugüne kadara güvenenler bugünden sonrada 9000 in 8000 gibi özel olacağını ve SORUNSUZLUK diye birşey olmadığını AMA ŞEKİLLENDİRMEYİ YAPABİLEN BAŞKALARININ OLMADIĞINIDA HATIRLATIRIM..ortak noktalarda buluşmak güzel...kimse merak etmesin...biz bir grubuz yetreki ora burda yapılan bu çalışmayı CİHAZLAR SORUNLU diye göstermeye çalışanlara koz olarak vermeden koruyarak,eleştirileride istekleride tartışarak değil beraberlik ve ortak paydalarda yapalım..
BORDELLO 11-05-2006, 16:51 sayın doktor hocam,
9000 cı serisi olarak bizlere verdiğiniz destek ve güvence için çok teşekkürler.
magduriyetimizi ve isteklerimizi uygun olabilirlilik ölçüleri içinde en kısa sürede gidermeniz temennisiyle
Ses olayı ve digiturk lnb seçeneği şu an test amaçlı pvrda var yapıldı diğer modellerede verilecek sonra ....
ereNcan™ 11-05-2006, 17:27 daha çok yeni arkadaşlar bu arada pvr ve ultradada tüm istekler aynen uygulanacak...bugüne kadara güvenenler bugünden sonrada 9000 in 8000 gibi özel olacağını ve SORUNSUZLUK diye birşey olmadığını AMA ŞEKİLLENDİRMEYİ YAPABİLEN BAŞKALARININ OLMADIĞINIDA HATIRLATIRIM..ortak noktalarda buluşmak güzel...kimse merak etmesin...biz bir grubuz yetreki ora burda yapılan bu çalışmayı CİHAZLAR SORUNLU diye göstermeye çalışanlara koz olarak vermeden koruyarak,eleştirileride istekleride tartışarak değil beraberlik ve ortak paydalarda yapalım..
sayın doktor bizim gibi next kullanıcılara bu verdiğin bilgilerden dolayı teşekkürler ....
ereNcan™ 11-05-2006, 17:29 Ses olayı ve digiturk lnb seçeneği şu an test amaçlı pvrda var yapıldı diğer modellerede verilecek sonra ....
diğer cihazlardan farklı vantage türü lnb seçeneği çok güze:ehehe: l..
mustafada 11-05-2006, 17:58 bundan güzel ne olabilir.bana fikrim soruluyor.tşkler @doktor iyiki warsınız @mach1..:yess:
Profil üyemizin YE-9000CI ile ilgili bir kaç tespitine yanıt vermek istiyorum.1- Volume seviyesi onlarca hatta yüzlerce kanal için ayarlanması gereken bir parametre olarak kullanıcının karşısına çıktığı için bu özellik şikayet konusu oldu ve vazgeçildi. 2- kumandadan menü tuşuna basıldığında ekrana çıkan kanal dizme seçeneklerinin olduğu sıralama özellikleri yani, alfabetik sıraya göre, keye göre vs.seçenekleri türkçe menü olarak değil, deniyor. Böyle bir bölüm ben göremedim. Daha detaylı söyleyebilir misiniz? 3- oyun menüsündeki yapboz oyunu çalışmamaktadır denmiş. Önce oynayan bir resimi CAPTURE etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Selamlar
1. volume seviyesinin iyi olmadığını, olabilecek bir yöntemi önermek istedim sadece.
2. kanal üzerindeyken kumandadan okeye basıp karşınıza çıkan menünün altında yazan butonlara bakarsanız türkçe olmadığını görürsünüz.
3. makinayı yeni aldığım için oyun bölümünü bilmiyorum. dediklerini yapacağım.
zaten, ben burada söylediklerimi yanlışlık olarak değil de düzeltilirse uygun düşeceğine inandığım için paylaştım. zaten doktor hocamız da istekler... yapılıyor... başlığı altında verdiği için de istekte bulunmak istedim. her kese saygılar...
9000 yeni yazılımı yükledim. Matrix Reloaded ve mavi zeta modül çalışmadı. Acaba yazılımdanmı kaynaklanıyor yoksa benim cihazdamı sorun var mavi zeta bir önceki yazılımda çalışıyordu
9000 yeni yazılımı yükledim. Matrix Reloaded ve mavi zeta modül çalışmadı. Acaba yazılımdanmı kaynaklanıyor yoksa benim cihazdamı sorun var mavi zeta bir önceki yazılımda çalışıyordu
arkadsım module bolumunde yontem secenegının uzerıne gelıp sinle trcking veya multı tracking yaparsan ızlemen lazım saygılar...
ekrem336 18-05-2006, 13:53 benim hocalarımda ntek isteğim fta larada ekolayzer özelliği eklenmesidir..teşekkürler..
benim hocalarımda ntek isteğim fta larada ekolayzer özelliği eklenmesidir..teşekkürler..
bu dedigin fta da olmaz şuan için çünki hardware olayı yani içinde öyle bir donanım yokki olsun yazılımsal degil bu istedigin ancak next ftada ekolayzerli bir model çıkarırsa olur
Gerçekten böyle bişey dünyada yoktur sanırım.
İstediğin özelliği söylüyorsun mümkünse hooop cihaza ekleniyor.Mükemmel bir destek.
Teşekkürler doktor.
ekrem336 18-05-2006, 17:23 teşekkürler arkadaşlar..eko nun üstüne ben bir bardak su içeyim:)
geceyıldızı 22-05-2006, 00:54 arkadaşlar herkez 9000 serısını merak edıyor ben gormedım ama forumdan takıp ettiğim kadarıyla guzel bır cıhaz olduğu bahsedılıyor amaşu var kı8000 serısınıde unutmamak yığidi dov hakkını yememeklazım cıhazı alan arkadaşlara saygım sonsuz almayanlarada yanlız 8000camplusta guzel işler yapıyor saygılar
merhaba sayın hocam birde info tusuna 2 defa basıldıgında o kanal bilgilerini tam olarak görebilmek isteriz çalişmalarında başarılar dilerim..
hamdullah1 22-05-2006, 13:32 --------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar bu arada 9000cı ları kullanan oldumu aranızda bilmiyorum. kumanda tuşları çok sert. 9000 in diğer serilerinde umarım aynı problem olmaz. daha öncede forumda bahsedildi bu konudan. ilgili arkadaşlar sanıyorum bu kumandadaki tuşların sertliğine bir çözüm bulur. çünkü bir süre sonra çok rahatsızlık veriyor. şekil olarak kumanda 8000 serisinin kumandasının aynısı. ama tuşlar oldukça sert.
o tuşlara okadar basacaksınki ıleride pamuk gibi yümüşiyacaklar,ılk alanlar tüşların sertlığınden şikayet edenler oldu bıraz sonra konudan baseden kalmadı
elınde zamanla alışır..saygılar
hamdullah1 23-05-2006, 02:00 8000 ve eski 2000 ler sert değildi. şimdi gidilecek yola uzun yoldan gitmenin manası yok bence. zamanla alışacağımıza piyasaya sürülmeden iyi bir kumanda satın almak daha iyi bence. nexte bu yakışmazmı?
hocam bırde su cı bolumde *** gırme 8000 lerdekı gıbı olsa cok guzel olur bu konuylada ılgılenırsenız guzel olur saygılar...
caner1960 23-05-2006, 16:06 Bendede 9000 Ci Var Mükemmel Bir Cihaz Kanal Geçiş Hizi Mükemmel Ancak Benimde Nacizane Fikrim Rcl Geçişi 1 önceki Seyredilen Kanala Geçiş Yaparsa Amacina Ulaşir Yoksa 40 Tane Kanala Geçiş Yapyiktan Sonra Listeden Seçilebilir Ayrica Matriks Modül Kullaniyorum Ve Donma Yapiyor Bu Sikintilarda Sona Ererse Cihaz Muhteşem Olacak
mach1 hocam bu 9000'lere pip özelliği konulamazmı teknik olarak yapılabilirmi.
arif özcan 24-05-2006, 09:20 olmazmış arnavut kardeş cihazda çif turner olması lazımmış
msakbas72 25-05-2006, 22:35 evet modül sorunu var ve 9000 ci serisi bu gisisle gozden dusecek gibi....
acemiaslan 29-05-2006, 09:06 evet bu rcl tuşu bazen gerçeten sorun oluyor. 40 tane kanalı aklında tutmak zorunda mı? O listeyi kolaydan silme yöntemi yok mu?
ekrem336 29-05-2006, 16:15 sevgili mach1 hocam yeni yazılımlar next serisine acaba ne zaman verilecek..herhangi bir çalışmanız var mı acaba teşekkürler..:toplu:
ustam mumkunse lıste duzelemede sılme ıslemı yaparken yandakı kucuk ekranda goruntu olsun
enesuydu 30-05-2006, 21:26 kırmızı tuşa bas gürüntü gelir
ustam 9000 de kanal sılme yaparken kucuk ekran sıyah gozukuyor goruntu olursa mukemel olur.ustalara sonsuz saygı
9000 cı kullanıcısı olarak 12.5.2006 yazılımı var cihazımda FLY cam uydudan güncellemeli modülü tanıdı ama hiç çalıştırmadı ve geri verdik Yeniden bir modül aldık Premium X Orionçipli içindeki yazılımı en son olan 2.040 o çalıştı ama loader la softcam atıyorum kesinlikle keylerin bir kısmı var bir kısmı *** yok ayrıca bazıları sıfırlanmış oluyor arkadaşlara soruyorum benim sorunumun aynısını yaşıyan varmı bilginize
balseven 01-06-2006, 12:34 9000 cı kullanıyorum yaklaşık 2 aydır tek problemi modül okumada sorunlu ve modülü yavaş çalıştırıyor. her şey mükemmel
emrahkoc 04-06-2006, 01:44 Modül sorunundan cihaz piyasaya çıktığından beri herkes dert yanıyo ama hala bi gelişme yok. Yakında düzeltirler inşallah.
9000 cı kullanıcısı olarak 12.5.2006 yazılımı var cihazımda FLY cam uydudan güncellemeli modülü tanıdı ama hiç çalıştırmadı ve geri verdik Yeniden bir modül aldık Premium X Orionçipli içindeki yazılımı en son olan 2.040 o çalıştı ama loader la softcam atıyorum kesinlikle keylerin bir kısmı var bir kısmı *** yok ayrıca bazıları sıfırlanmış oluyor arkadaşlara soruyorum benim sorunumun aynısını yaşıyan varmı bilginize
orıon çıplı moduller çalışıyor fılıy cam zeta gam moduller bütün cıhazlarda 10-15 sanıye çalıştıktanta sonra donup kalıyor,konu ılgililere ıletılmıştır bir ara ölamıyacağını soyledıler.son duyum çekık gözlulerle doktor ustada kalmış,başka yapılacak bir şey yok,beklıyeceğız,, saygılar...
mrb erolkaptan uydudan güncelleme oldugu zaman diyorsunuz ki *** güncellemeyecek o zaman ne kıymeti var ******* güncellemek için cihazı sök internete git yükle ne işe yaradı uydudan güncelleme?
caner1960 08-06-2006, 18:42 SAYIN DOKTOR HOCAM ÖNCE EMEĞİNİZE TEŞEKKÜRLER SONRADA BİR SORUM VAR CİHAZ HER YÖNÜ İLE MUHTEŞEM FAKAT MATRİX MODÜLDE AŞIRI ISINMA YAPIYOR VE DONMA MEYDANA GELİYOR HOCAM BUNUN ÇARESİ SENDEMİ YOKSA ÇARESİZ BİR SORUNMU :confused: :confused: :confused:
memoli81 09-06-2006, 10:30 mach1 hocam astradaki ORF Digital bu firekans 12663 H
9000ci de çözülüyormu yeni vereceğiniz yazılımda....
serkanadp 13-06-2006, 16:36 sevgili hocam öncelikle ben yeni bir next ve 9000 cı kullanıcısıyım bazı tavsiyelerim olacak lütfen değerlendirin...
1-öncelikle fovori listelerine attığımız kanalları (örnek spor olsun) daha sonra kendi isteğimize göre sıralandıramıyoruz bu çok önemli herkezin zevki ve kanal dizme şekli farklıdır lütfen bir düzenleme......
2-fav tuşuna bastığımızda fav listeleri karşımıza çıkıyor ..ok tuşuna bastığımızda favoriler çıksa ve sağ ve sol tuşlarıyla gezdiğimizde favoriler arasında gezsek olmazmı daha kolay kullanım olur ama olsada olur olmasada...
lütfen 1 maddeki favoriler içinde dizme seçeniğini oluşturun saygılar...
birde uyduları 90 dogu ve 35 batı arası ayarlansa daha iyi olur 8000 bin gibi
bir
de uyduları 90 dogu ve 35 batı arası ayarlansa daha iyi olur 8000 bin gibi bende 9000 cı var
serkanadp 19-06-2006, 16:57 arkadaşlar yazıldımı bilmem ama birde favori kanallarına attığımız kanalları o fovori listesinde kendi isteğimize göre dizebilsek iyi olur.
niyaziçabuk 23-06-2006, 13:18 -tp taşıma
-kanal taşıma favori düzenleme işaretlenen sıraya göre
teşekkürler
-tp taşıma
-kanal taşıma favori düzenleme işaretlenen sıraya göre
teşekkürler
@niyaziçabuk kardeş hoş gelmişsin,değerli paylaşımlarını bekliyoruz,saygılar.:)
jameshetfild 11-08-2006, 11:00 ustalar kolay gelsin
next 9000 ci dün aldım x dream modül var dt'ye yasal aboneyim
kartı modüle takıyorum ama hiç bir kanalı çözmedi
acaba yardımcı olacak kimse varmı ?
lodosstadyum 14-08-2006, 15:51 ext 9000'in olumlu yanları:
*yıllardan beri uydu alıcısı alıp satıyorum ama kanal taşımanın bu kadar kolay olduğu bir uydu alıcısı görmedim...........bence dünyanın en kolay kanal taşıma işlemlerinin en kısa sürede olduğu uydu alıcılarından biri benim gördüklerim arasında bu konuda en iyisi..........bilmiyen arkadaşlar için söylüyorum.......
isterseniz otomatik kanal taşıma var.........
isterseniz toplu kanal taşıma.....
sondan başa baştan sona geçiş var....
isterseniz birer birer isterseniz onar onar..........
isterseniz aynı anda hem otomatik hem toplu kanal taşıma özelliğini faaliyete geçirebilirsiniz........toplu kanal taşıma çok az cihazda vardır......ama olanlarda arka arkaya olan kanallar seçilip taşınabilir sadece..........9000 de ise böyle değil..........isterseniz taşımak istediğiniz kanallar ARKA ARKAYA OLMASA BİLE!!!!!!!!!! LİSTE DÜZENİNDEN İSTEDİĞİNİZ SIRADAKİ İSTEDİĞİNİZ YERDEKİ KANALLARI SEÇİP TOPLUCA İSTEDİĞİNİZ BİR DEĞERE OTOMATİK OLARAK ATIYORSUNUZ!KANALLAR ARKA ARKAYA OLMAK ZORUNDA DEĞİL!İSTERSENİZ 50 KANALI AYNA ANDA TAŞIYABİLİRSİNİZ BU 50 KANAL ARKA ARKAYA OLMASA BİLE........TAŞIRKEN OTOMATİK SAYI İLE DE ATLATABİLİRSİNİZ....BU ANLATILMAZ!YAŞANIR!bu konuya çok önem verdiğim için çok seviniyorum..yıllardan beri beklidiğim bir özellikti bu..........toplu kanal taşırken seçilen kanalları snormal liste düzeninden seçip işlem yapıyorsunuz..topqlu seçili kanalları sağ tarafta yeni bir pencereye atıp tekrar oradan alma zahmetide yok.........ben bu versyonu çok beğendim........
*menü renkleri çok harika......insanın kanal değiştiriken çıkan bilgi barından,ses tuşuna basınca çıkan çubuktan içi ısınıyor.........fevkalade renkli animasyon ve menüler kullanmışlar.hicç tv yayını olmasa bile sadece 9000 in menü renklerini seyretseniz dahi içiniz açılır.....inanılmaz tasarlanmış menüler ve renkler.....9000 in menü renklerindeki bu çeşitliliği profösyönelce sağlıyan ustalara teşekkürler............
*kanalın görüntü kalitesi çok güzel.........en azından benim şimdiye kadarki denediğim ve özelliklede next modelleri arasındaki en iyi görüntü kalitesine tartışmasız sapip cihazın 9000 olduğunu düşünüyorum....
*çoğu cihazda olmayan otomatik açılıp kapanma olayı da harika.........dilerseniz dilediğiniz kanalda kutunun açılmasını sağlıyabiliyorsunuz.özelliklede benim gibi dvd rekorderden kayıt yapanlar için olumlu bir özellik......
lodosstadyum 14-08-2006, 15:53 9000 için yazılım İSTEKLERİM::::
***-next2000 de direk help tuşuyla alfabe'ye girebiliyorduk....şimdi yine böyle
bir kısayol bulunamazmı?alfabeye girmemiz için 2 tuşa basmamız
gerekiyor.next2000 deki help tuşu gibi alfabeye girmek için kısayol
gerekiyor(bence)yazılımcılardan bunu istiyorum...........alfede kanal bulma arama özelliğinin özellikle liste düzeni menüsünde olmasını istiyorum,özelliklede taşıyacağımız yada sileceğim kanalı binlerce kanal arasında liste düzeninde bulmak için tıpkı 2000 de olduğu gibi alfabeden kanal bulma seçeneği liste düzeninde olmalı ki kanalı binlerce kanal arasından bularak taşıyalım yada silelim...tabii sadece liste düzeninde değil normal kanal izlerkende direk 2000 de olduğu gibi help tuşuyla alfabeye girme de olmalı….liste düzeninde taşıyacağımız kanalı seçmek bulmak içinde liste düzeninde de alfabe olmalı. liste düzeni menüsüne girdiğimizde işlem yapabileceğimiz kanalı alfabeden bulmak için alfabe seçeneği liste düzeni menüsüne konmamış......diyelimki liste düzenine girdim ve atv yi taşımak istiyorum ama atv nin kaçta çıktığını bilmiyorum.eğer alfabeden seçme liste düzeninde de de olsa idi liste düzeninde işlem yaparken taşımak yada silmek için atv yi tek tek arama derdinden kurtulmuş olurduk. bu durumda kullanıcı liste düzeninde sileceği yada taşıyacağı kanalları tek tek listede aramak yerine liste düzeninde de alfabe seçeneğine girip kanalı oradan da bulmalı....
bu özellik 2000 de vardı ve yazılımla eğer mümkünse 9000 de de olmasını istiyorum......
***-- next2000 de liste düzenine girdiğimizde o an hangi kanalı izliyorsak direk o
kanal açık oluyor ve o kanalı aramadan liste düzeninde direk o kanalı görüyoruz
işlem yapmak için...........
mesela:atv yi izliyoruz liste düzenine girince direk karşımıza atv çıkıyor.yani
işlem yapmak istediğimiz kanalı hiç aramıyoruz..........liste düzeninde zaten
izlediğimiz kanalın çıkacağını bildiğimiz için önce atv yi açarak liste düzenine
girip atv üstünde rahatça işlem yapıyoruz......9000 de ise atv yi önceden seçip
liste düzenine girsek bile liste düzeninde 1 numara çıkıyor karşımıza,.yani atv
kanalı 1000 de de olsa onu liste düzeninde tek tek aramamız gerekiyor...yada
1000 de çıktığını önceden ezberleyip liste düzenine girince 1000 i elle yazıp
oraya gitmek gerekiyor.oysa istiyorumki 2000 de olduğu gibi hangi kanalı
izliyorsak liste düzeninde direk o numaradan çıksınki işlem yapıcağımız kanalı tek
tek aramıyalım.......örneğin atv yi izliyorsak kanal düzenine girince atv
isterse 1000 de olsun ekrana atv nin olduğu sayfa gelsin...direk atv
aramıyalım.tek tek atv aramıyalım en son izlenen kanal liste düzenine girince liste düzeninde çıksın..liste düzenini açtığımızda direk 1 nolu kanaldan başlamasın.yazılımcıların bunuda değerlendireceğini umuyorum..........
****- next2000 de İ bilgi barına bastığımızda her kanalın kaç nolu tp de çıktığını
biliyorduk...örneğin atv üstünde işlem yapacaksak önce atv yi açıyor ve bilgi
barındaki i tuşuna basarak atv nin 100 nolu tp de çıktığını
öğreniyorduk....manuel aramaya gelip direk 100 nolu tp ye geliyor tek tek atv tp
si aramıyorduk.yani atv nin frekansını hiç öğrenmkeye gerek kalmıyordu.tp sinin
numarasına bakıp o numaraya göre arıyorduk.........9000 de bilgi barında tp
numarası göstermiyor..........göstermediği için atv yi tp listesinden aramak
için önce atv nin frekansını bilmemiz ve tüm tp listesi içinde yüzlerce tp den
atv nin tp sini tek tek aramak zorunda kalıyoruz.....yazılımcılardan isteğim tp
numaralarının 9000 de de 2000 de olduğu gibi i bilgi barında görülmesi........
üst satırlarımdaki yazalım önerilerimde tp listesinde her tp ye bir numara verildiğini ama kullanıcının bu tp ye kısayoldan ulaşması için bu tp numarısının her izlenilen kanalın tp numarasının i bilgi barında gözükmesi gerektiğini ve bu sistemin 2000 de olduğunu söylemiştim....bu tp lere ulaşmak için bence önemli bir kısayol.....eğer yazılımla bu konu hallolursa bu özelliğe ilave olarak yine bunun TAMAMLAYICISI OLARAK yeni bir özellik daha önermek istiyorum........
yazılımla artık tp numaralarını i bilgi barında her kanalınkini gördüğümüzü farzedelim......uydu tp bölümünden tp lerin toplu olrak görüldüğü değilde manuel olarak elle kaydırıldığı o kanal ayarlama ekranını düşünün hafızanızda!!!o tp leri kaydırarak işlem yaptığımız üstteki tek satır var ya!işte oraya kumandanın 0 ve 9 arası tuşlarını kullanarak bilgi barından gördüğümüz kanala has tp numarasını otomotik olarak girebilsek tıpkı otomotik kanal taşıma özelliğinde yaptığmız işlem gibi,örneğin 11 yazınca direk 11 nolu tp çıksa o tp kayan ekranda kullanıcı için harika bir kısayol olmazmı?
tabii eğer yazılımla uygulanabilirliği varsa......bu özellik olmasa bile en azından üst satırlarımda bağsettiğim bilgi barında kanalın tp numarasının gözükme özelliği oluşsunki otomotik olmasa bile kaydıraraktan yada toplu tp listesinden onar onar o sayıya giderekten o tp yi bulalım,kaç nolu tp de çıktığını bilirsek işimiz daha kolay olur,o tp nin nosunu bilgi barında görürsek.....tabii bu mesajda yazdığım otomatik tp numarası girince direk tp nin çıkmasıda bu özelliğe ilaveten çok güzel bir özellik olur,kullanım kolaylığı açısından.....
****- next2000 de bir uydunun sadece şifresiz tüm kanallarını tek tuşla
siliyorduk.yada şifreli olanları tek tuşla..........9000 de bir uydunun sadece
kanallarını silme var ama silerken bir uydunun sadece şifreli yada şifresiz
kanallarını silmek gibi bir seçeneği yok!bir uydunun sadece şifreli yada sadece
şifresiz radyolarını TEK TUşLA silme seçeneği 2000 de vardı ama 9000 de
yok.......toplu kanal silme 9000 de var ama tek tuşla bir uydunun şifreli yada şifresiz
kanallarını silmek yok...yazılımcı arkadaşlar bunuda değerlendirebilir....
dizme seçeneği ile ilgili bir istek;
liste düzenindeki sıralama dizme menüsünde kanalları verilen talimata göre otomotik olarak diziyorum fakat sadece hotbird uydusundan bu seçeneğe girip orada işlem yapmama rahmen türksattaki kanallarda diziliyor ve bozuluyor...dizme işlemini hotbird de okeylediğim halde!!!!bu konunun hallolması iyi olur..dizme işlemini otomotik olarak hangi uyduda okeylediysek sadece o uydunun kanalları dizilmeli....tüm uydular dizilince liste karman çorman oluyor ve otomotik dizme seçeneği pek bir işe yaramıyor o zaman.....dizme seçeneği istenen uydunun kanalları için geçerli olmalı,ben hotbird için dizmeyi okeylediysem türksatın sıralaması bozulmamalı....ayrıca bizim taşidğımız kanallarda yerini muhafaza etmeli otomotik dizmeyi tıklasak bile......dizme işlemini sadece hotbird uydusunda yaptığım halde ne yazıkki türksatlarda otomotik dizilmiştir.bu konunun yazılımla hallolmasını istiyorum...
hotbird uydusunda kendi kafama göre kanal taşıma yapıyorum........daha sonrada dizme seçeneğinden şifreli kanalların en sona gelmesi için şifresizleri başa al seçeneğini seçiyorum..evet şifreli kanallar sona geliyor ama benim yaptığım sıralama bozuluyor..............yazılımla bu özellik düzeltilemezmi?yani hem benim yaptığım sıralamanın bozulmaması hemde bu özellik sayesinde buna ilaveten + olarak şifresizleri sona atma vs gibi seçeneklerinde sıralamayı bozmadan faaliyete girmesi mümkünmü?en azından hangi uyduda dizmeyi tıklamışsak o uydunun kanallarını dizmeli….hotbir uydusundan menüye girmişsek ve bu işlemi hotbir için yapmışsak türksatlarında otomotik dizilmesi kanal listesini çok bozuyor…
ayrıca yapılan bu sıralamadan sonra eğer beğenmezsek geriye dönüş için NORMAL LİSTEYE GERİ DÖN!YADA BİR ÖNCEKİ LİSTEYE GERİ DÖN! seçeneği eklenebilirmi?
dizme seçenekleri sadece liste düzeninde değilde normal kanal izlerken bastığımız kanal listesi düzeninde de (ilaveten) bir tuşla çıkamaz mı?tabii böyle olması halinde geri dönüş için normal liste seçeneğininde bir başka tuşa verilmesi gerekir........dolayısıyla normal kanal izlerkende kanalları istediğimiz şekilde dizip tekrar eski düzene dönebiliriz.eğer mümkünse menüye hiç girmeden,kanal listesi ekranında..........
****- bir uydunun tüm kanallarını değilde tüm tp lerini tek tuşla silme seçeneğinin
de yazılımlara eklenmesini istiyorum.........
bir uydunun tüm kanallarını silebilmek için uydu silme bölümüne gelmeden bu işlemi liste düzeninde yapabilmek için liste düzenine TÜMÜNÜ İŞARETLE seçeneğinin eklenmesini öneriyorum.....tümünü işaretle ile tüm kanallar tek tuşla işaretlenebilmeli böylece işaretli kanalları örneğin bir uydunun tüm kanallarını tek tuşla silme özelliği liste düzeninde de olmuş olur....tümünü işaretle seçeneği olursa bunun bir artısı daha olur..diyelimki kullanıcı sadece hotbirt uydusunun tüm kanallarını tek tuşla silmek istiyor ama o uyduda silinmemesini istediği sadece bir kaç kanal var....örneğin eurosport ve vox haricindeki tüm kanalları silmek istiyor...sadece hotbird uydusundaki bu iki kanal haricindeki tüm kanalları silmek istiyor kullanıcı.burada tümünü işaretle seçeneği ile önce hotbird uydusundan tüm liste düzenine tek tuşla işaret koyar otomatik olarak.....dolayısı ile tüm hotbird kanalları tek tuşla işaretlenmiş olur,burada eurosport ve vox gibi silinmesini istemediği kanallardan işareti kaldırır ve böylece hotbird uydusunda 3-5 kanalı ayırd ederek geri kalan tüm kanalları tek tuşla silme özelliği kazanmış olur tümünü işaretle seçeneği ile....dolayısıyla böylece tümünü işaretle seçeneği ile bir uydunun tüm kanallarını bir yada birkaç tanesini ayırderek biri hariç diğer tümünü silme özelliğide tümünü işaretle seçeneği ile uygulanmış olur.....
*Toplu tp silerken sildiğimiz yada sileceğimiz tp lerin sinyalini o ekranda görebilme olanağı varmı?
*2000 de hangi kanal üstünde tp işlemi yapacaksak önce o kanalı açıyorduk sonra
tp listesini açtığımızda direk o kanalın tp si geliyordu.......oysa 9000 de
hangi kanalı açarsak açalım tp listesini açınca en baştan başlıyor.yazılımla
istiyorumki hangi kanalın yada tp nin üstünde en son durduysak tp listesini
açınca direk o tp çıksın ki yüzlerce tp arasından tek tek tp aramıyalım... yeni new tp açmak isteyen kullanıcı içinde tp düzeninde new tp bölümüne ulaşmak için bir kısayol oluşturulabilir.(örneğin bu bölümde sıfıra basınca yine new tp bölümü gelibilir kullanıcıya.yeni tp açmak için o bölüme ulaşmasının zor olmaması için)
9000 de kullanıcının bilgi barından kanal ararken yani zap tuşuyla – ve + yaparken eski izlediği kanalı arama bitene kadar yani zap tuşu ile kanal isimlerini kaydırırken eski izlediği kanalıda o esnada izleyebilmesi özelliği konmuş……. zap tuşlarıyla isimleri + - kaydırıp bir kanal seçeneğinde durana kadar geçirdiği zaman diliminde,eski izlemiş olduğu kanalında o esnada canlı olalk izlenilebilir olmasını sağlamak için p + - tuşlarına kanal geçişi için basınca yukarıda saydığım özelliğin olumlu yada olumsuz bir getirisi olarak zap için + - tuşlarına basıldığında yaklaşık yarım saniye kadar zap a başlamadan önce eski izlediği kanalı izlettiriyor........
bu özelliğin yazılımla tabii eğer mümkünse seçeneksel olmasını ve diğer bir seçenekte 2000 deki yada diğer modellerdeki gibi direk zap tuşuna basınca +- olarak o an izlenen kanalı izlemek için yarım saniye kadar izlenmesi için bir zaman vermesini istemiyorum bu seçenekte......+- ye basınca direk kanalın donarak zap işlemine başlamasını istiyorum eğer yazılımla bu seçenek olabilecekse.....
2000 de kanalı zaplarken zıplama + tuşuna bastığımızda kanal anında atlıyor.daha sonra donarak geçiyor diğer kanala......donarak geçme işlemide yaklaşık 0.5 saniye sürüyor........tabi bu 0.4,0.6 veya 0.7 saniye de oluyor kanala göre.......ortalama olarak yarım saniye diyelim.............
9000 de de kanalı zaplarken zıplama + tuşuna bastığımızda kanal anında atlamıyor.yazılım fornksyonu kullanıcıya bu sırada bir yarım saniye tanımış.kullanıcı bir kaç kanal daha atlatsın ve atlatırken eski kanalını izlemeye devam etsin diye..........bu özellik star dijitalin en eski sagem uydu alıcılarında da vardı..........atlama tuşunu basık tuttuğunuzda sıradaki kanalların isimlerini tek tek görüyorsunuz izleyeceğiniz kanala gelince basılı tuttuğunuz + - zap tuşunu bırakıyorsunuzve bıraktığınız kanaldan izlemeye başlıyorsunuz.........bu süreç içinde yani zap tuşuyla kanal seçerken eski izlediğiniz kanalıda izliyorsunuz..........
bu konunun eğer yazılımla hallolacaksa seçeneksel olmasını istiyorum......şahsen ben kanal seçiminde bilgi barından ziyade ok tuşun tercih ettiğim için p+- ye basınca kanalın hiç beklemeden donma,kararma,sönme yada atlama işlemine hemen anında başlamasını beklerim.....
*cihazın fişini çekince ayarlanan saat ayarları bozuluyor.......bunu hafızada
tutması mümkün değilmi?cihazı sürekli stand by konumunde bekletmemiz mümkün
değil çünkü.....
*elektrikler gidip geldiğinde cihaz stan by konumkunda ise kendiliğinden
açılıyor....açık kalıyor...
9000 i fabrika ayarlarına alıp tekrar hafızayı yüklenince tüm kanallar ve yapılan tüm osd ayarları aynen benim ilk yaptığım gibi yüklendi.yanlız tek bir şey hariç....
tv ayarlarında görüntüyü rgb iken hafızaya almıştım ama reset çekip hafızayı geri yükleyihce rgb yerine cvbs çıktı.....bu hatanın yazılımla düzeltilmesi mümkünse eğer, ilgilenilmesini bekliyorum...diğer tüm ayarlarım geri geliyor ama ekran ayarı rgb yaptığım halde cvbs olarak çıkıyor....hafızayı geri yükleyince.diğer tüm osd ayarlarım korunuyor....
sleep uyku fonksyonunun 120dk dan 180dk ya çıkarılmasını istiyorum....mümkünse.
otomotik tarama hızının arattırılması yazılımla mümkünse biraz daha arttırılmasını istiyorum(mümkünse)
isimleri hafızada tutmuyor,tarama yapıca uydu ismi yada yeni uydu ismiyle otomatik güncelliyor.........ben bu halini sevdim isimlerin taramada güncellenmesi gerektiğini yada bunun seçeneksel olması gerektiğini düşünüyorum…bu haliyle kalabilir.isimlerin taramada güncellenmesi bence daha iyi.daha önceden 2000 kullanırken sırf isimler güncellensin diye her otomatik tarama öncesi kanalları silip yeniden taratıyordum....9000 belki isimleri hafızasında tutamıyor ama böylesi daha iyi,şahsen ben her taramada uydu isimlerinin güncellenmesinden yanayım......
bunu kullanıcılar için seçeneksel yapabilirimisiniz?
öncelikle yazılımla isimlerin hafızalaması sorunu düzeltilerek her taramadan önce bir seçenek olsun ve kullanıcıya tarama sonunda uydu isimleri güncellensinmi yoksa liste düzeninizde daha önce olduğu gibi yada sizin hafızaladığınız gibi kalsınmı diye yeni bir tarama seçeneği sorusu yazılımla ilave edilebilirmi?
örneğin taramadan önce şöyle bir seçenek çıkabilir.....
uydu isimleri güncellensin on-offf(seçeneksel)
*kumandadan 1!i direk hiç beklemeden açmak için tabiki 1 yazıp ok a basmak yerine yada 1 e basıp kutunun diğer değerlerin girilmemesi için birkaç saniye bekletmesi yerine niçin 0001 yazıldığında yine bir saniye kadar bekletiyor? sonuçta kutuda zaten 4 tane değer var,0001 yazıldığında bir başka değer girilecekmi diye bekletmeden direk o sayıya atlaması gerekir...........aksi taktirde sıfır tuşundan bu şekilde yararlanayız........yani 0001 yazıldığında hala bir saniye bekletmesi yerine direk 1 i açmalı.....5.bir değer yok çünkü,bekletmesi gereksiz.....
*bir öneri: örneğin tuşuna basılı tutunca direk 1 e atlasın...........ikinci bir değer girecekmiyiz diye beklemesine gerek kalmasın..........2 ye bir saniye kadar basılı tutunca direk 2 ye atlasın............
lodosstadyum 14-08-2006, 17:23 9000 için yazılım İSTEKLERİM::::
***Favori listesinde gezerken Ok tuşuna basınca karşımıza ana listenin çıkması çok olumlu bir özellik olmuş….zaten fav tuşuna basınca favori kanallarını görebiliyoruz ana listeye kolayca dönüş yapabilmek için OK tuşuna basınca ana listenin kanallarının ekranda çıkması çok iyi olmuş bu konuda yazılımcıları tebrik ediyorum….yanlız bu noktada bir isteğim var….favori listesinde gezerken favori listesinden çıkmak için OK tuşuna basınca ana listenin kanallarını gördüğümüz o pencerede kanal değiştirme butonu yada ekranı ana listede en son izlediğimiz kanalın üstünde olarak yada o pencerede açılıyor.ben istiyorumki favori listesinden çıkmak için ana listeye dönmek için OK tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan o ana liste pencernesinde karşımıza çıkan ekran en son izlediğimiz kanalın olduğu pencere olarak değilde favori listesinde en son izlediğimiz favori kanalının ana listedeki konumu olarak çıksın…..böyle istememin nedeni favori listeleri kanal bulmak için kullanılıyor en azından ben onun için kullanıyorum….dolayısıyla ok tuşuna bastıoğımda karşıma çıkan ana listede buton favoride en son izlediğim kanalın ana listedeki penceredeki sayfası olarak çıksınki izlediğimiz favori kanalının ana listede kaç nolu kanalda çıktığını bilelim….şu anki yazılımda favori izlerken ok tuşuna basınca karşımıza çıkan ekran penceresi ana listede en son izlediğimiz kanalın bulunduğu söyfa oluyor ve buton en son izlediğimiz ana liste kanalının üstünde duruyor.benim isteğim favori izlerken ok tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan ekran izlediğimiz favori kanalının an listede olduğu pencere olsun yani o kanal değiştirme butonu o an izlediğimiz favori kanalının ana listedeki yeri üstünrde dursun ok a basınca en son izlediğimiz ana listedeki kanalın üstünde değil!!!böylece izlediğimiz favori kanallarının ana listede kaç numara çıktıklarınıda görmüş oluruz………….bunu belki ALFABEDEN kanal arıyarakta yapabiliriz ama alfabeden kanal bulmak çok zor pratik deği.örnek:e ile başlıyan yüzlerce kanal var…….e ile başlıyan kanallar arasından eurosport u alfabede aramak yerine eurosport u favoriye alıp ana listedeki eurosport un çıktığı ekrana favori ardacılığı ile daha kolay ulaşmak mümkün olacak eğer bi isteğim gerçekleşirse…..şu anki haliylede favori listesinden eurosport a ulaşılabilir eğer favoriye aldıksay ama ok tuşuna basınca karşımıza çıkan ana liste düzeninden eurosport un ana listedeki yeri değilde ana listede en son izlediğimiz kanalın yeri çıktığı için eurosport u favoriden bulduğumuzda eurosport un ana listede kaç numara çıktığını şu anki sistemle öğrenemiyoruz….
Birde konusu geçmişken şunu ifade etmek istiyorum;
Alfabe listesinden yüzlerce e arasından eurosport u aramak çok zor.eurosport u örnek olarak verdim……kanalların alfabe tuşuna basınca o alfabe numarasında hafızalanıp hafızalanmaması gerektiğine biz kara veremezmiyiz?örneğin e tuşuna basınca eurosport a daha kolay ulaşabilmem için diğer gereksiz e ile başlıyan kanalların alfabe E seçeneğinde yer almamasını istediğim için gereksiz kalabalık etmemeleri için e tuşuyla başlıyan seçenekte gereksiz e ile başlıyan kanalların çıkmaması için BU KANALIN ALFABE SEÇME MODUNDA ÇIKMASINI ENGELLE seçeneği konamazmı?kanalın gereksiz yer kaplamaması için,ana listeden silme değilde alfabe modunda çıkmaması için alfabe modundan silme olamazmı?dolayısıyla 100 tane E arasından eurosport u aramak yerine 10 tane e arasından eurosport u alfabe seçeneğinde daha kolay ararız…
***RCL tuşu hakkında:rcl tuşu bu haliyle en son izlenilen 13 kanal şeklinde olması iyi olmuş…….rcl tuşunun daha da geliştirebileceğini düşünüyorum……sadece 13 kanalla sınırlı kalmaması gerektiğini bu en son izlenilen kanalları rcl ye hafızalama olayının en son 13 kanalla değilde daha fazla sayıda kanalla 50-100 vs gibi rcl de hafızalanmasını istiyorum….bu konuyla ilgili şahsi görüşüm şöyle………….
RCL ye basınca kullanıcının uydu alıcısını açtıktan sonraki en son izlediği kanaldan ilk izlediği kanala doğru sıralansın…..kullanıcı her kanal değiştirdiğinde o liste güncellensin.şu an zaten böyle ama bu 1 kanalla sınırlı olmasın.sınırsız olsun………yani kullanıcının o an kutuyu açtıktan sonraki tüm izlediği kanallar rcl de sıralansın………..en son izlediklerinden en başa doğru 1 den sona kadar sıralansın………..izlemediği kanallarda rcl de görünsün….,en son izledikleri en son izlediğinden en baş yani ilk izlediğine göre rcl de sıralandıktan sonra izlemediği kanallarda rcl de kanalın (ana listedeki)alfabe listesindeki yerine göre yada otomotik olarak sıralansın…kısacası rcl listesi tıpkı ana liste gibi olsun……..ondan tek farktı şu olsun,ana listede kanallar bizim istediğimiz gibi dizili olsun rcl deki kanallarda en son izlediğimizden ilk izlediğimize göre dizili olsun ve tüm kanallar rcl de sıralansın…..ana listedeki tüm kanallar izlemesekte rcl de çıksın,izlemediklerimiz en sonlarda olmak koşuluyla,hiç izlemediğimiz kanallar son sıralara kanalın ana listedeki konumuna göre otomotik sıralabilir……….ayrıca rcl tuşuna basınca karşımıza çıkan RCL KANAL LİSTESİNİN GÖRÜNÜMÜ DAHA DA GELİŞTİRİLSİN…….rcc kanal listesinin görünümünde tek sayfada 10 kanal çıksın.eğer olabilirse rcl kanal listesinin görünümü OK tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan ana kanal listesinin görünümünün aynısı olsun………kısaca şunu söylemek istiyorum,rcl tuşunun ana listeden tek farkı dizilişin en son izlediğimizden ilk izylediğimize göre sürekli otomotik yenilenmesi….ve tüm kanalların rcl de olması…rcl listesinin görünümünün geliştirilip tıpkı ok tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan kanal listesi gibi güzel ve ayrıntılı olması,penceredeki kanalların onar onar olması……böylece next bir şeyi daha başararak en son izlenilen kanaldan ilk izlenilen kanala doğru sürekli otomotik güncellenen ayrı bir kanal listesi daha kullanıcıya sunmuş olur…
jameshetfild 14-08-2006, 17:55 cihaz süper birde gömülü modülü olsaydı daha süper olurdu.
digitürk kartı ile modüle takıyorum 10 dakikada bir donma yapıyor,oysa vestel cihazıma aynı modülü ve aynı kartı takınca hiç bir donma olmuyor.
kumandaya gelince vestel cihazımda tek tuşla uydulara geçiş yapabiliyorsunuz,ama 9000'de yok elle seçeceğiniz uyduya gelip seçmeniz lazım.
menüleri süper laf yok
yazılım yükleme ve saire süper
kanal geçişleri laf yok süper,2000 daha hızlı saniyeler farkıyla
background olayı hoşuma gitti
digitürk kanallarında 2 dil seçeneklerinde kumanda ile aşağı ve yukarı yaptıgınızda değişiyor vestel cihazımda seçmeniz lazım bu da süper yani
ses olayı berbat bir kanalda ses yüksek diğer kanala geçişte farklı ?
kanal dizme seçme silme vesaire süper laf yok
ci modul seçici süper daha hızlı ulaşalabiliyor
emu aktif vesaire süper
ama herşeye rağmen maalesef bir digitürk tutkunu oldugum için cihazı 2000 x cis plus cihazla değiştiriyorum,firma tereddüt etmeden değiştirdi zatende 9000 cihazı hiç tavsiye etmiyoruz dediler,2000 xcis plus cihaz next serisinde en iyi modeldir dedi(9000 ultra'dan hariç)
saygılar 2000 xcis plus alınca yorumlarımı eklerim
lodosstadyum 14-08-2006, 18:17 2000 cı x plus cihaz bende var 9000 le takas ederim..konuşalım?
batuhant 14-08-2006, 23:12 benim tek 1 derdim var favori listesi hazırlarken alfabetik arama yapamamam.bir kanal eklemek için sayfalarca kanal arıyorum alfabetik olsa hemen bulurum.saygılar...
kusura bakmayın ama kime istek yapıyoruz ilgilenen varmı. saygılar
LASTSAMURAI 16-08-2006, 11:37 next 9000 x cam ultra nın kullanma klavuzunu inceleme fırsatım oldu ve VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) Osd ayarlarından "ON" konumuna getırlıdıgınde sola dogru o kanlın isminin kaydıgını belirtiyor parantez içerisinde de(next 9000 x cam ultra için gecerlidir.) ibaresi var VFD (Kanal no, Kanal ismi, Menü bölümlerini cihazın ön panelinde görebilme) "OFF" konumunda ise kanal isminin ön panelde sabit kaldıgını yazıyor..
LASTSAMURAI 16-08-2006, 11:38 2-displayda 24 saat sistemine göre saat göstergesi (Standbay)'da(next 9000 x cam ultra da stand by konuma aldıgımızda ornek saat 01.00 AM gece gunduz 01.00 pm oluyor bızım bildigimiz saat: 13.00 veya 20.00 örnek )
serkanadp 21-08-2006, 10:14 arkadaşlar benim isteğim bu cihazlardaki favori kanallarındaki sıralamaları ana menüdeki sıralamalardan bağımsısz yapalım favori a da bir sıralma yaptığım zaman bu ana menüdeki sıralamayıda değiştiriyor... bu bana göre hiçte hoş değil lütfen buna kulak verin saygılar..
lodosstadyum 21-08-2006, 17:32 benim tek 1 derdim var favori listesi hazırlarken alfabetik arama yapamamam.bir kanal eklemek için sayfalarca kanal arıyorum alfabetik olsa hemen bulurum.saygılar...
liste düzeninde alfabetik aramayı bende istiyorum..........lütfen destek için sizde next e mail attın.ben attım bu konuda,sizde atarsanız daha dikkat çekici olur...
nextuydu@turk.net
lodosstadyum 21-08-2006, 17:33 kanal değiştirirken altta çıkan i bilgi barının görünümü eski yazılımda daha iyiydi bence.....kanal numaralarının en solda olduğu görünümden bağsediyorum.....şu anki yeni yazılımda kanal numaraları ortaya sinyal barı en sola gelmiş.şahsi fikrim eski yazılımdaki görünümünün daha iyi olduğu.......ancak söylüyorum çokta önemli değil!sadece şahsi fikrimi paylaşıyorum bu konuda....
*canlı yayında zoom var ancak canlı yayında yakaladığımız durağan resim üstünden zoom yapma şansımız yok.....8000'lerde olduğu gibi zoom olayının daha ayrıntılı olması gerektiğini düşünüyorum.....zom yaptığımız küçük karenin durağan resimde hareket ederken boyuta göre büyüyüp küçülmesi,canlı yayının sağ üst köşede izlenmesi vs....sözün özü zoom konusundaki fikirlerim 8000'de olduhu haliyle devam etmesi yada 8000'deki +zoom özelliklerini yitirmeden zoom un geliştirilmesi......bu konudaki şahsi fikrim 8000'deki zoom un özelliklerinin 9000'serisine daha iyi uyarlanması......yakalanan durağan resim üstünrde zoom olması,zoom karesinin boyutunu değişitirilmesi,o esnada canlı olarakta pencerede izleme imkanı(8000'deki gibi)....ve yine ekliyorum çokta önemli değil......daha önemli olduğunu düşündüklerim 1'nolu mesajda mevcutki onlarında bazılarının yapılamıyacağı bazılarınında üzçerinde değerlendirme yapılabileceği aşikar....dedim ya 1000 tane yazsam iki tanesi uygulansa yine sevinirim bir katkım olduğu için.......yazdıklarım sadece bir fikrin paylaşımıdır.....
LASTSAMURAI 22-08-2006, 11:58 Ve ve ve @doktor'umdan cevap geldi arkadaşlar metin aynen asagıdakı gıbıdır..
bu tür sorulara cevap verildimi çok karışıyor...9000 ön panel kayma ,parlaklık,kanal no seçimi farklı komutlarda olacak,daha önce 8000 de ekran şeffaflık ayarıyla parlaklık değişiyordu,bu bölüm bağımsız düzenlenecek,saat olayına gelince,içinde pil olmayan hiçbir cihaz hele türksat gibi bir uydu izleniyorsa ÖN PANELİNDE DOĞRU SAATİ GÖSTEREMEZ..bugüne kadar hiçbir cihaz göstermedi,en azından kanal değiştirmez ve saat bilgisinin doğru olduğu bir uyduda sabit kalmazsan diyelim.onun dışında dediğin sorun alındı,yazılım atlamasıysa hemen düzeltilecek..
tüm arkadaşlara.....DEDİĞİM GİBİ cyfra-tps-astra canal+ ve hispasat teqilalar karta düştü,daha doğrusu zaten vardı çoklandı,,,,rakipleri hemen yeni bir kart çıkardı yarı fiatına birşeyler ekli olarak......biraz sabredin, milleti biraz yolup maliyet ve karlar çıkınca ve çökmeye az bir zaman kalınca emuya düşecek,,tahminimce polsatda yakında ...........eylülde ortalık...şenlenecek,,
şu anda her 2 kartla ilgili kart okuyuculu modellerde kontroller yapıldı,zaten eski sistemdeler,ne şekilde olursa olsun kart oluyucularda modifiye ve okutma imkanımız sınırsız,kartlar ilgililere verildi,modifiyeler yapılıyor,,en azından kullanacak olanlara şimdiden altyapı hazır olacak..bölümlere ayrı ayrı yazamıyorum ne vaktim nede tartışacak halim yok...şunu bilin sorun,istek yada öneri ve şikayetleriniz tek tek alınıyor,tek tek dialoğa girince o zaman söz verilmiş yada dikkate alınmamış sanıyor arkadaşlar,,kimse merak etmesin...nextteknikte forumcunun yeri diye bir yer olacak orada bu istekler,ve uygulanıp uygulanmadığı,uygulanamazsa nedeni,uygulama yolu,vb tek yönlü açıklanacak,burada herkesin yazdığıma bir küfür sallayıp gitme şansı olduğundan pek tekli dialoğa girmayacam yada toplu cevap vericem umarım arkadaşlarım bunu bile YAZMIYOR şeklinde yorumlamaz,,sadece DÜZEN için olduğunu anlar,,,,zaten konumuz elimizdeki cihazların geliştirilmesi,sorunların giderilmesi,daha kolay kulllanımı için çalışmalar,,başka yapabilende olmadığına göre karşılıklı anlayış ve yardımlaşmayla halledebiliriz..örn bir arkadaş pluslarda cı sistem mesajının yayın izlerken rahatsız ettiğini söylüyor menüde cı mesajı on-off bölümü var ama bunu istek olarak yazıp bekleyebilrir burada bilen arkadaşlar müdahale etmeli,,son seride bu atlanmış,bu yapılabilir bir istektir,bunu 100 lerle çoğaltabiliriz,,öte yandan conaxent işlemcili bir bir uygulamanın 5512 li eski bir cihaza olup olmayacağı sadece benim cevaplamam gereken bir konu...buradaki herkes 10 doktor eder ben tüm arkadaşlarıma güveniyorum,,bugün burda sorular soran dün doktor,sonra siz. ..sonra onlar...
saygılar..
Süpersiniz yukarıda yazdıklarıma gönül rahatlatıcı cevap vermıssınız..Ön panel de kayan kanal yazısı ve tüm yazılımları sabırsızlıkla bekliyoruz.Bir Next fanatiği olarak size calısmalarınızda basarılar diliyor en derın sevgı ve saygılarımı sunmaktan buyuk mutluluk duydugumu antiparantez belirtmek isterim..
Saygılarımla
LAST SAMURAI
lodosstadyum 22-08-2006, 15:57 işte küçük bir özet;,9000 için öneriler,
*izlediğimiz kanalın tp numarasının i bilgi barında gözükmesi(kanalın tp sine numarayı bilerekten daha kolay ulaşmak için)
*liste düzeninde alfabe seçeneğinin olması(işlem yapacağımız kanalları liste düzeninde daha kolay bulmak için)
*alfabe seçneğinin 2000 lerde (help tuşunda olduğu gibi) kısayol olarak tek tuşla çıkabilmesi...binlerce kanal arasından kolay ulaşım için alfabe seçeneğinin önemi malum...alfabe seçeneğinin önemi ve alfabe seçeneğinin hep daha geliştirilmesinin çok önemli olduğu,yazılımcıların üstünde durması gerektiği,alfabe seçeneği binlerce kanal arasından en kolay ulaşım ve uydu alıcısının pratikte en önemli tuşudur.
*liste düzenine girdiğimizde ekrana en son izlediğimiz kanalın sayfasının çıkması,(işlem yapılacak kanal yada tp ye kolay erişim açısından)
*tp düzenine girdiğimizde ekrana en son izlediğimiz kanalın tp sinin çıkması(işlem yapılacak kanal yada tp ye kolay erişim açısından)
*liste düzenininde tümünü işaretle seçeneğinin koyulması...böylece bir uydunun tüm kanallarını yanlızca biri yada 3-5 tanesini hariç silebilme...örnek:liste düzeninden hotbirdden girip tümünü işaretleyi seçip tek tuşla tüm kanallara anında işaret koydurmak....sonra silinmesini istemedidiğimiz 3-5 kanaldan işareti kaldırmak...böylece bir uydunun tüm kanallarını(biri yada 3-5 i hariç birkaç kanalı ayrıdedebilerekten)tüm kanallarını tek tuşla silebilmek,silerkende tek bir kanaldan işareti kaldıraraktan onu ayırt edebilmek...liste düzeninimizin gücellenmesi için (pid,isim,sinyalı olmayan kanal..vs..)bazen bir uydunun tüm kanallarını silmek gerekiyor...silerkende önceden taşıma yaptığımız, kalmasını istediğimiz, güncellemeye gerek görmediğimiz kanallara acıyoruz tümünü işaretle seçeneği ile ayırt ederek yani işareti kaldırarak çoklu silme yapabiliriz...
*kanalı izlerken ok tuşuna basıp sayfayı değiştirdiğimizde kanalın üstünde bulunan butonun sayfayı her değiştirdiğimizde bir sonraki sayfanın en üstünde ilk olarak durması gerektiği,7 ' de ise en son bir sonraki sayfada 17 ' olmaması gerektiği sayfanın en üstünrdeki kanalın üstünde daima durması gerektiği(kanalları ulaşım için manevra ve pratiklik açısından daha uygun gördüğüm için)örnek sayfanın en sondaki kanalını açmak için bir sonraki sayfayı açıp bir geri gelmek(iki tuş hareketi sadece)..
*sadece bir uyduda DİZME seçeneğini kullandığımız halde diğer uydudaki kanal sıralamasının bozulmaması,örnek dizmeyi türksatta yaptığım halde hotbirdde otomotik diziliyor!dizip beğenmedikten sonra geri dönüş olabilmesi,dizme seçeneğinin normal kanal izlerken kullandığımız listede de olması (geri dönüşümlü olarak olabilmesi)
*zap esnasında p+ tuşuna basınca zapın hemen başlaması,bir önceki kanalı yarım saniye kadar daha izletmemesi gerektiği
*tarama yapılınca isimlerin güncellenmeye devam etmesini yani hafızada tutmaması gerektiğini zaten böyle olduğu ve bundan memnun olduğum..nedeni:liste düzeninin güncelliği açısından,eğer hafızada tutması gerektiği için isimlerin güncellenmemesi gerektiğini çok isteyen olursa tarama seçeneklerine isimler güncellensinmi? on-off seçeneği konulması.
*bir uydunun tüm tp'lerini tek tuşla silebilme,toplu tp'silme ekranında üstünde durduğumuz her tp'nin sinyalini görebilme
*bir uydunun sadece fta kanal ve radyolarını tek tuşla silebilme,bir uydunun sadece şifreli kanal ve radyolarını tek tuşla silebilme özelliğinin eklenmesi
*kanal geçişinde hızlı modunda düşük sr deki karelenme...hızı arttırmak için hız üstünde çalışmalar...benim gibi hız hastaları için bazı özelliklerden mahrum kalınabileceğini düşünürsek menüde seçeneksel olması doğal...
husnuler03 26-08-2006, 17:05 9000ultra modelinde PVR istiyorum. çıktığı gün bu cihazı alırım...
kanal değişme tek tuşla olsa hiç fena olmaz hani???
|
|